26 d’octubre de 2020 26/10/20

ViLANeT celebra la cinquena edició amb tres dies de tornejos, concursos i ponències

  L’Espai Jove acull entre els dies 7 i 9 d'octubre la cinquena edició de l'esdeveniment tecnològic ViLANeT, que organitza l'Associació Pint (Promoció i Impuls de les Noves Tecnologies) en col·laboració amb la Regidoria de Joventut de Vila-real. Una cita que compta amb una quinzena d'activitats, que es desenvoluparà de forma ininterrompuda i que cada any atrau centenars de professionals i aficionats a la ciència, la innovació, la tecnologia i l'oci digital de diferents punts del país per a participar en els tornejos, concursos i conferències organitzades sobre temàtiques com a seguretat informàtica, programari lliure, programació o videojocs.

  L'obertura oficial es realitzarà el divendres 7, a les 12.00 hores i a partir de les 16.00 hores, els assistents podran gaudir de la presentació del monoplaça de l'equip UJI Motorsport FS Team, format per un grup d'estudiants amb seu en la ciutat, que compta amb un contracte de patrocini per part de les regidories de Joventut i Economia. Posteriorment, a les 18.00, 19.00 i 20.00 hores, tindran lloc tornejos de Minecraft, League of Legend i Hearthstone.

  La jornada del dissabte començarà amb la xarrada de Kevin Gonzalvo, a les 10.00 hores, titulada What is docker? Docker is War. Dues hores després, serà el torn de Josep Albors, que explicarà els Atacs a l'Internet de les Coses i a les 16.00 hores Baltasar Ortega oferirà la seua ponència 20 anys de KDE, molt més que un escriptori.

  A les 17.00 hores Carlos García parlarà sobre Big Data? Big Brother! i els experts Rafael Otal i Pedro Caamaño mostraran, a les 19.00 hores, com construir un centre multimèdia amb una Raspberry Pi, després d'oferir la xarrada Granada en mà, wifi volant, a les 18.00 hores. Així mateix, a les 16.30 i 17.30 hores, els afeccionats podran gaudir dels tornejos de Super Smash Bros i Mario Kart.

  David Martínez Calduch explicarà el diumenge, a les 11.00 hores, com llançar un projecte o empresa amb l'ajuda del màrqueting digital i les xarxes socials, que ajudarà a dissenyar el pla i aprofitar, de forma adequada, les eines al nostre abast en les diferents xarxes socials per a començar la carrera en el mercat.

  Les impressores 3D també tindran un destacat paper en ViLANeT i una signatura especialitzada que cerca perfils tecnològics per a un projecte a Holanda oferirà la possibilitat de postular-se als interessats, arreplegant currículums i resolent tots els dubtes que tinguen sobre el lloc de treball. “És un autèntic orgull veure que aquesta activitat que va començar fa cinc anys està cada dia més consolidada en la nostra ciutat i ofereix cada edició una àmplia varietat de temàtiques molt actuals que no deixen d'augmentar i sorprendre'ns, igual que la qualitat dels ponents”, assenyala l'edil de Joventut, Xavier Ochando. “ViLANeT està demostrant que no és un esdeveniment qualsevol i que gaudeix d'un gran reconeixement en el sector, perquè combina formació, diversió i, ara, fins i tot, una oportunitat laboral”, explica, al mateix temps que convida a participar a l'esdeveniment, que es clausurarà el diumenge a les 18.00 hores. Més informació en: http://vilanetcon.org/.

  Pujar