25 de maig de 2020 25/5/20

Vila-real suspén activitats i pren mesures de contenció contra el coronavirus

Vila-real suspén activitats i pren mesures de contenció contra el coronavirus - (foto 1)
  • L'alcalde anuncia una línia d'ajudes a les entitats sense ànim de lucre que cancel·len esdeveniments i incorren en perjudicis econòmics

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet aquest matí balanç de les situació per la crisi del coronavirus a la ciutat, que ha portat ja a l'adopció de les primeres mesures preventives, principalment en l'àmbit esportiu i seguint instruccions de la Generalitat. A les restriccions a les competicions esportives, traslladades ahir a tots els clubs locals, s'han sumat hui altres mesures com la distribució de desinfectants, l'elaboració de material informatiu o la cancel·lació d'activitats municipals amb participació de persones procedents de diferents punts d'Espanya i dirigides específicament al col·lectiu de majors.

Benlloch ha insistit que la competència per a establir els criteris de suspensió o anul·lació d'activitats correspon a la Conselleria de Sanitat, amb la qual l'Ajuntament està en permanent coordinació i contacte. “L'Ajuntament és complidor de les ordres de l'Administració competent, que en aquest cas és la Generalitat, i per això ahir mateix vam donar trasllat als clubs dels acords adoptats en relació a la celebració d'esdeveniments i competicions esportives”,  assenyala l'alcalde, qui avança que, en el cas de les activitats organitzades directament pel consistori, s'ha decidit suspendre aquelles que impliquen la participació de persones d'altres comunitats autònomes, com per exemple els cursos de mediació policial que s'imparteixen a la Prefectura de la Policia Local. Tampoc es farà cap activitat municipal que implique la participació de grups nombrosos de persones majors, ja que són un col·lectiu de risc. Referent a això, s'han cancel·lat les activitats del festival Màgia x Ací previstes dimecres que ve en el CEAM i la residència Verge de Gràcia.

Quant a les activitats d’altres entitats, l'alcalde insisteix que l'Ajuntament no té cap competència per a decidir sobre la seua suspensió. No obstant això, s'està procedint a informar els organitzadors de la situació i a traslladar-los "una sèrie de reflexions i recomanacions" perquè valoren la conveniència o no de celebrar les seues activitats. “La meua opinió personal”, argumenta l'alcalde, “és que s'haurien de suspendre les activitats que no siguen imprescindibles, donada la capacitat de contagi que té el virus, no per la gravetat de la malaltia sinó per la capacitat del sistema de fer front a un pic elevat de contagis".

De fet, són ja diverses les associacions que han comunicat a l'Ajuntament la seua intenció de posposar o cancel·lar activitats previstes en les pròximes setmanes. Activitats com la XLI Assemblea anual d’Apaval o el Campionat de gimnàstica rítmica del Club de Gimnàstica Rítmica de Vila-real. El comité organitzador de la Peregrinació a Torrehermosa decideix aquesta nit si suspén també el tradicional Via crucis a la població natal de Sant Pasqual, en el qual està prevista la participació de 170 persones. Amb l'objectiu de facilitar aquestes gestions, el consistori habilitarà una partida per a ajudar les entitats que tinguen perjudicis econòmics per la cancel·lació d'activitats. “Totes aquelles entitats privades sense ànim lucre que col·laboren amb nosaltres i que es vegen obligades a suspendre alguna activitat, generant amb això perjudicis econòmics, tindran l’ajuda de l’Ajuntament, sobretot per a reconéixer-los la responsabilitat i agrair-los la seua col·laboració en una crisi que és una qüestió de tots”, assenyala l'alcalde.

El protocol municipal per la crisi del COVID-19 inclou també l'enviament d'una circular a tots els departaments municipals així com a les entitats o associacions que ocupen espais municipals amb les recomanacions de la Conselleria per a previndre el contagi. A més, entre hui i demà es repartiran al voltant de 300 dispensadors amb desinfectant de mans amb una proporció d'etanol superior al 70% en dependències municipals, associacions de veïns i de majors i s'habilitaran també panells informatius amb les recomanacions llançades per la Conselleria de Sanitat.

L'alcalde ha traslladat totes aquestes qüestions a la resta de grups municipals en la Junta de Portaveus celebrada aquest matí. En la reunió, també s'ha donat compte de les activitats organitzades pel 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb la idea de reforçar el caràcter institucional d'aquest tipus de commemoracions en pròximes edicions.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar