26 de maig de 2020 26/5/20

Vila-real suma una nova instal·lació esportiva amb la piscina Aiguasalut que es destinarà a programes de salut i millora de la qualitat de vida en col·laboració amb l'Hospital de la Plana

Vila-real suma una nova instal·lació esportiva amb la piscina Aiguasalut que es destinarà a programes de salut i millora de la qualitat de vida en col·laboració amb l'Hospital de la Plana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real suma una nova instal·lació esportiva amb la piscina Aiguasalut que es destinarà a programes de salut i millora de la qualitat de vida en col·laboració amb l'Hospital de la Plana - (foto 2)

  La ciutat de Vila-real suma una nova instal·lació esportiva amb la piscina i centre esportiu Aiguasalut que passarà a formar part de la xarxa del Servei Municipal d’Esports (SME) com un espai dedicat sobretot a activitats i programes de salut i millora de la qualitat de vida impulsats en col·laboració amb l'Hospital de la Plana. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui aquest recinte de 1.500 metres quadrats situat en l'avinguda Alemanya que compta amb una piscina coberta de 18 metres i diverses sales per a activitats esportives.

  Benlloch, qui ha estat acompanyat pel regidor d'Esports, Javier Serralvo, el cap del Servei Municipal d’Esports, José Ramón Cantavella, i tècnics del departament, ha anunciat que l'Ajuntament està ja en disposició de signar l'arrendament d'aquestes instal·lacions per un període de 8 anys per a realitzar diferents activitats esportives i també posar-les a la disposició de l'Hospital de la Plana amb l'objectiu que “siga un laboratori de les possibilitats que té la sanitat per a utilitzar l'aigua i l'esport per a millorar la qualitat de vida, curar patologies i afavorir l'envelliment actiu”.

  El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha assegurat que amb la incorporació d'aquest recinte, “completem la xarxa d'instal·lacions aquàtiques, de manera que ens permetrà distribuir els usos”. Així, la piscina Yurema Requena es destinarà principalment als socis del SME, que ja sumen 8.000, la piscina del Centre de Tecnificació Esportiva s'utilitzarà principalment pels clubs i la nova piscina Aiguasalut s'orientarà als programes esportius vinculats a la salut.

  L'alcalde ha incidit en el caràcter innovador d'aquest projecte que “dóna resposta a alguna cosa que els ajuntaments no han fet fins ara: utilitzar l'aigua per a la salut” i ha recordat que des de l’SME ja s'han impulsat programes d'aquesta mena de manera puntual però “ara farem un salt més important”. Sobre aquest tema, José Ramón Cantavella ha corroborat que “en l’SME ja comptem amb activitats dedicades a persones amb patologies específiques com a fibromiàlgia, esclerosi múltiple, persones que han patit un càncer,… però aquesta instal·lació ens permetrà generar nous programes per a activitats concretes de la mà de l'Hospital de la Plana”.

  A més, Benlloch ha subratllat que l'obertura d'aquesta nova instal·lació esportiva acostarà més prestacions a aquesta zona, que es continua consolidant com el gran barri de l'esport, amb la Ciutat Esportiva Municipal, el Centre de Tecnificació Esportiva, el pavelló Melilla i el futur pavelló Campió Llorens. “Amb la piscina Aiguasalut completem una oferta esportiva que estic segur que no té cap altre municipi de la nostra grandària en la Comunitat”, ha afirmat l'alcalde, qui ha valorat que en huit anys s'han multiplicat per tres els metres quadrats d'instal·lacions esportives i anualment 20.000 persones practiquen esport a través de l’SME.

  Benlloch ha recalcat que en la consolidació de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport ha sigut fonamental també la col·laboració públic-privada. Així, ha defensat l'aposta de l'equip de govern per arrendar el recinte de Aiguasalut a l'empresa que en el seu moment va impulsar aquest espai com la primera piscina privada d'ús públic de la ciutat però que finalment va haver de tancar per falta de rendibilitat. “Gràcies a aquells joves emprenedors que es van llançar amb aquest projecte nosaltres ara farem possible que continue viu amb la nostra col·laboració però convertint-lo en una iniciativa de tota la ciutat”, ha conclòs l'alcalde.

  Cal recordar que aquesta visita ha format part de la jornada de treball que Benlloch ha compartit amb els responsables del departament d'Esports dins del Pla de proximitat de serveis administratius que durant aquestes setmanes està desenvolupant el primer edil a diferents regidories de l'Ajuntament.

  Pujar