25 de novembre de 2020 25/11/20

Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge

Vila-real - San Pascual 2017 - Cabalgata de Fiestas
Vila-real - San Pascual 2017 - Cabalgata de Fiestas
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Cabalgata
  Vila-real - SP2017 - Cabalgata
  MÉS FOTOS
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 2)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 3)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 4)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 5)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 6)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 7)
  Vila-real segueix gaudint del centenari de Sant Pasqual aquest diumenge - (foto 8)

  Aquest diumenge de Sant Pasqual, 14 de maig, s'ha desenvolupat amb una mica més de tranquil·litat a Vila-real, el programa de festes s'ha reduït el nombre d'actes en el dia d'avui però no per això han estat menys reeixits o importants, a l' contrari, avui s'han concentrat mig centenar d'esportistes, majoritàriament de Vila-real però també d'altres municipis de l'entorn per participar en la primera edició de la Cronopujada al Campanar.

  Aquesta, és una novetat en les festes que la ciutat celebra en honor a Sant Pasqual i que aquest any compleix un segle. La cronosubida ha partit des de la plaça Major i la meta no era altra que l'últim dels 175 esglaons de l'escala de cargol que corona la torre del campanar de l'Església Arxiprestal.

  A les 09:00 hores ha començat la pujada per al primer participant, els atletes han anat sortint de manera individual cada minut, han recorregut el carrer del Comte Albay fins al temple on han pujat a 42 metres d'altura. Per evitar allaus i acumulacions cada vegada que 25 persones es trobaven a la torre feien un descans perquè poguessin baixar i així, de nou, es realitzava una nova ronda.

  150 atrevits atletes s'han inscrit per 5 euros en aquesta pujada benèfica, que ha recaptat els fons per a l'Associació Espanyola contra el Càncer, però només un s'ha alçat amb el primer lloc en la categoria absoluta masculina, Jorge Mora. Mentre que en la modalitat femenina la que ha batut les marques ha estat Margarita Escobar.

  La cronopujada se suma a la tradicional pujada al campanar, que passa a celebrar-se aquest any al segon dissabte 20 de maig en horari de 10:30 a 13.00 i de 16:30 a 18:30 hores.
  També a la tarda s'ha dut a terme un esdeveniment important en el municipi vila-realenc, aquest al contrari que el citat anteriorment destaca per la seva veterania i no és altre que la desfilada de festes, que enguany compleix el seu 54 edició.

  Organitzat per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes la desfilada, que ha començat a les 17:00 hores ha transcorregut per les avingudes més importants de la ciutat, Francisco Tarrega, Murà i Pius XII.

  Per descomptat no han faltat la presència de les autoritats així com la de les màximes representants de les festes, la reina de 2017, Verónica Fortuño Espinosa, i els seus quatre dames d'honor: Danae Navarro Arjona, Afra Rubio Bonet, Isabel Carda Navarro i Mònica Font García.

  La Cavalcada de festes de Sant Pasqual ha tornat a treure al carrer el millor humor de les penyes i entitats de la ciutat, acabant el popular desfilada amb una colorista batalla de confeti. El premi a la millor carrosa ha sigut per Beu i Fuig, el premi a la millor critica Casal i Punt i al millor disfraç per al El Postiguet.

  Demà, Vila-real continua de festa amb una programació carregada d'actes. Entre elles, destaquen l'ofrena i foguera de Sant Pasqual, que precedirà la tradicional xulla que es cuinarà pels carrers i casals de la ciutat.

  Pujar