30 de novembre de 2020 30/11/20

Vila-real reuneix ciclistes i atletes per a abordar la creació d’una pista per a la pràctica d’ambdues especialitats

Vila-real reuneix ciclistes i atletes per a abordar la creació d’una pista per a la pràctica d’ambdues especialitats - (foto 1)

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, han mantingut una reunió amb esportistes de diferents clubs de la ciutat per a abordar la creació d'una pista d'atletisme i de ciclisme a Vila-real. La trobada, al que estaven convidats l'esportista local Carles Falcó -encarregat de llançar una petició en una coneguda plataforma virtual- i membres del Club Triatló Vila-real, el Club Atletisme Vila-real, el Club Ciclista Vila-real, el Pasarela Lucciola, el Club Ciclista Faustín i el Club Ciclista Campió Llorens, ha servit com una primera presa de contacte en la qual els interessats plantejaren les seues necessitats.

  “Ha sigut una reunió molt fructífera, en la qual l'alcalde els ha explicat quina és la situació actual i els assistents s'han mostrat molt comprensius i implicats en la cerca conjunta de solucions”, explica Gómez. En aquest sentit, l’edila assegura que Benlloch “els ha donat a conèixer els detalls de com està el consistori a nivell econòmic, a causa dels problemes urbanístics que seguim patint pels empastres heretats i les sentències de l'època del PP, que llastren qualsevol planificació”.

  No obstant açò, considera que ha sigut una trobada “positiva”, ja que “hem pres bona nota de les necessitats en l'àmbit del ciclisme i de l'atletisme i ens hem compromès a treballar de la mà per a oferir-los alternatives”. En aquest sentit, tant Benlloch com Gómez han plantejat als esportistes diversos punts on poder practicar i “ara són ells els qui han de valorar aquestes opcions”.

  Per la seua banda, Benlloch assenyala que “som els primers interessats en què els nostres esportistes no hagen d'eixir de la nostra ciutat per a entrenar i volem donar una resposta efectiva a les seues peticions”. Per aquest motiu, s'ha plantejat la creació d'una Mesa de treball que comptarà amb un representant de cada club i servirà per a elaborar una proposta específica amb les necessitats que plantegen a l'Ajuntament.

  “Des de fa un temps treballem en aquest tema, però ja amb el document sobre la taula i amb una quantitat exacta de l'espai que necessiten, podrem ajustar-nos millor a l'hora d'habilitar un velòdrom de característiques òptimes”, assegura Benlloch, qui també aclareix que “anem a intentar solucionar-ho al més aviat, però els esportistes han de ser conscients que no va a ser a curt, sinó a mitjà termini”.

  Tant Gómez com Benlloch, que agraeixen als sol·licitants la proposta realitzada, han posat a la seua disposició als tècnics municipals per al que necessiten i destaquen l'ambient cordial durant tota la trobada. “Sabem que, malgrat tot, comprenen la situació que tenim en aquests moments i també entenen que a nosaltres ens dol no poder donar resposta instantània a les peticions que ens arriben, però anem a treballar per a donar-los una solució al més aviat”, afirma Benlloch, qui recorda que s'espera que la pista bàsica d'atletisme de la Ciutat Esportiva Municipal estiga preparada per a la pràctica esportiva en breus, la qual cosa suposarà “un primer pas”.

  Pujar