26 de novembre de 2020 26/11/20

Vila-real reprén el Pla de millora de camins rurals amb una inversió de 332.000 euros

Vila-real reprén el Pla de millora de camins rurals amb una inversió de 332.000 euros - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real reprén el Pla de millora de camins rurals amb una inversió de 332.000 euros - (foto 2)

  La Regidoria de Serveis Públics que dirigeix Francisco Valverde reprén el Pla de millora dels camins rurals de Vil-real amb l'objectiu de reparar i arreglar l'estat actual d'aquests vials molt utilitzats i freqüentats especialment pels agricultors. Per a això s'invertiran 332.000 euros amb els quals es pretén facilitar el trànsit dels usuaris en aquestes vies agrícoles en el terme municipal amb actuacions com les del camí Assagador amb una inversió de 66.000 euros, 50.000 euros per al camí Fornets i 216.000 euros procedents del Pla provincial de la Diputació que l'Ajuntament destinarà a arreglar camins en la zona del Madrigal.

  Amb el compromís de posar tots els recursos possibles per a l'adequació dels camins rurals del terme municipal, el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha visitat aquesta setmana les obres que s'estan duent a terme en un dels trams del camí Assagador, entre carretera d'Onda i Senda de Pescadors. Una actuació que compta amb una inversió de 66.000 euros on s'ha intervingut sobre 1 km i en la qual s'ha reparat el ferm, utilitzant per a això una capa d'asfalt més espessa de l'habitual, concretament 1.000 tones d'aglomerat asfàltic, que serviran per a millorar el trànsit d'un vial molt utilitzat pels veïns de la zona però també pel transport pesat.

  Una altra de les actuacions previstes que es licitaran és la del camí Fornets, entre Sant Joan Bosco i el camí vell Castelló-Onda. Amb un pressupost de 50.000 euros es tracta també d'una obra que, una vegada finalitzada, suposarà una millora en la comoditat i seguretat per als usuaris d'aquest vial rural.

  A aquestes partides s'han de sumar els 216.000 euros del Pla provincial de la Diputació de Castelló que des de la Regidoria de Serveis Públics han decidit destinar íntegrament al manteniment i conservació dels camins rurals en la zona del Madrigal. “L'import total d'aquesta ajuda la destinarem a arreglar i posar en condicions aquests camins perquè considerem que és molt important tindre els vials en bon estat i garanties” indica el regidor.

  Paral·lelament a aquestes actuacions i, dins del Pla de millora dels camins rurals, s'està preparant el projecte per a actuar en el camí Vell Vila-real-Onda; el camí de Molí Llop i part del camí Cuquello. “El Pla de millora de camins rurals és una prioritat per a aquest govern, i anirem, a poc a poc, asfaltant i millorant la xarxa, tal com ens vam comprometre amb el Consell Agrari", assenyala Valverde.

  Ara aquests 332.000 euros se sumen als 500.000 invertits en 2019. “Realitzem una inversió anual que atén el 100% les demandes i aportacions que ens traslladen els agricultors que són els qui millor coneixen les necessitats del terme, per a fixar aquells camins en els quals resulta preferent actuar”, assenyala el regidor qui recorda que el Pla de millora de camins rurals s'anirà completant i ampliant de manera progressiva fins a aconseguir l'objectiu de reparar tots els camins rurals fins al 2023.

   

  Pujar