25 de novembre de 2020 25/11/20

Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual

Vila-real - San Pascual 2017 - Procesión
Vila-real - San Pascual 2017 - Procesión
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Procesión
  Vila-real - SP2017 - Procesión
  MÉS FOTOS
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 2)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 3)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 4)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 5)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 6)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 7)
  Vila-real rendeix homenatge al gran dia de Sant Pasqual - (foto 8)

  Ahir dimecres 17 de maig, es va celebrar l'equador de les festes patronals, el dia en què Sant Pasqual, el patró de Vila-real, va ser homenatjat amb magnificència.

  Si a la jornada anterior s'havia dut a terme la tradicional ofrena, l'encesa de la foguera i el "macro-sopar de penyes", en aquesta ocasió el matí començava amb la Missa Pontifical a les 11:00 hores seguida de la mascletà a les 14:00 hores per Pirotècnia Martí i la indiscutible processó a les 18:30 hores.

  Una comitiva composta per la corporació municipal, els representants de la Junta de Festes al costat de la reina i les festeres de Vila-real recorria les vies Plaça de Sant Pasqual, Mare de Déu de Gràcia, Bayarri, Sant Roc, Sant Antoni, Cervantes, plaça Major, plaça de la Vila, Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual. Per elles, centenars de veïns van veure portar la imatge del seu patró per primera vegada des de la seua restauració. La imatge de fusta de Carmelo Vicent Súria que va realitzar el 1932 i que ara és propietat municipal va ser restaurada, igual que la seua carrossa, després de "patir rascades i esquerdes a més d'un deteriorament típic en una peça amb aquestes característiques", va argumentar el departament de restauració de CulturArts.

  Després de la processó el grup d'Amics de les Campanes de Sant Pasqual va donar pas al voltejar i repic manual de les campanes de la basílica.

  Vila-real va celebrar ahir el dia gran, posant el punt final als actes preparats per a la commemoració del centenari del patronatge amb un mapping meravellós amb música i imatges. Aquest acte va convertir la façana de la basílica en l'escenari de la projecció d'un audiovisual centrat en la figura de Sant Pasqual. Adequant-se a la morfologia arquitectònica de l'edifici religiós, l'esdeveniment va comptar també amb peces musicals de Francesc Tàrrega o Tomás Luis de Victoria, compositor que va ser coetani de Sant Pasqual i que va acabar la seva vida en un convent de Germanes Clarisses.

  Pel que fa a les imatges, els assistents van contemplar fotografies de 1900 a 1936 del interior i l'exterior de l'antiga ermita del rosari del repositori, de la Universitat Jaume I, així com el quadre La visió de sant Pasqual, de Tiepolo, de la col·lecció del Pardo i les imatges filmades per Abel Campos en Torrehermosa i en la basílica.

  "Un espectacle únic i singular a Vila-real, el colofó d'una jornada històrica", va declarar el regidor de Turisme Emilio Obiol.

  El dia, centrat en els actes més religiosos de les festes va acabar amb una reflexió de l'alcalde, José Benlloch, qui va explicar que "celebrem les festes en honor a un sant, que és el patró eucarístic internacional, hi ha gent que les celebra amb sentiments religiosos i una altra que ho fa des d'un punt de vista popular i laic però totes dues són respectables".

   

   

  Pujar