24 d’octubre de 2020 24/10/20

Vila-real redistribuirà 313.000 euros de romanents per a continuar reforçant la col·laboració amb la societat civil

Vila-real redistribuirà 313.000 euros de romanents per a continuar reforçant la col·laboració amb la societat civil - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real aprovarà en el Ple ordinari del pròxim dimarts, que serà l'últim de la legislatura, una redistribució de 313.000 euros que formen part dels romanents de 2018 i que no es van poder aprovar per falta de temps en l'última modificació de crèdits. Una quantitat que arribarà a diferents entitats socials i del teixit associatiu de la ciutat a través de diferents convenis i que servirà també per a portar avant projectes de l'equip de govern.

  L'alcalde, José Benlloch, ha assegurat que s'aprovarà amb caràcter d'urgència, de manera que “podrà quedar-se tot preparat perquè es puga fer efectiu pròximament”. Així mateix, ha indicat que, encara que aquest és l'últim Ple ordinari, queda oberta l'opció de realitzar algun extraordinari el mes de maig si es precisa.

  D'aquesta quantitat, 120.000 euros es destinaran a la Fundació Caixa Rural, per a col·laborar amb l'execució de les obres realitzades recentment a la seua seu social, que han ascendit a més de 400.000 euros. “És un projecte important, un edifici molt utilitzat per tots i requeria d'una millora en l'accessibilitat i serà molt important per a l'atenció de persones amb diversitat funcional, per això volíem col·laborar”, apunta.

  A més, es destinen 7.500 euros a l'associació de Filles de María del Rosari, ja que en 2020 compliran 200 anys a la ciutat, “de manera que puguen viure l'aniversari programant tot tipus d'actes que posen en valor la seua història, que és la de tots”. Altres 7.500 euros seran per a l'orde de franciscans, que també celebrarà en 2020 els 50 anys des de la seua arribada a Vila-real. I una altra entitat religiosa que també comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament és la Congregació de Lluïsos, que ja compta amb un conveni de 90.000 euros per a instal·lar ascensors i fer accessible el seu edifici i el local de restauració, als quals se sumaran ara 30.000 euros més, que “serviran per a millorar els banys i les canonades, de manera que l'edifici, que ofereix moltes possibilitats per a la societat civil de la ciutat puga donar més de si i ser més utilitzat”.

  En la línia de col·laboració amb les entitats dedicades al benestar de les persones, es dotarà amb 50.000 euros a la construcció de la residència per a malalts d'alzheimer, que es troba a les instal·lacions que actualment gestiona AFA. A més, el projecte XiCaEs de la Fundació Caixa Rural comptarà amb 30.000 euros més, amb els quals es contribuirà al projecte de formació i pràctiques per a set persones amb diversitat funcional. En el mateix àmbit es troba el conveni que se signarà per primera vegada amb l'associació de diversitat funcional RUSC, amb 4.000 euros.

  L'Associació d'Esclerosi Múltiple de Castelló també rebrà 6.000 euros, ja que compta amb usuaris de Vila-real que cada dia es desplacen fins a Castelló gràcies al transport adaptat que els recull a les seues cases. A Càritas se li assignen 23.000 euros per a la compra d'una nova furgoneta per a “continuar prestant servei, ja que és una de les associacions que més ha ajudat a la ciutat a la gent que ho necessita, especialment en època de crisi”. Finalment, la redistribució de romanents arribarà al Pla d'Habitatge Social de l'Ajuntament, dotat ja amb 250.000 euros. “Afegim 35.000 euros per a despeses notarials i altres gestions, ja que en un parell de setmanes podríem formalitzar la compra dels primers sis habitatges socials -per a donar una eixida d'emergència-, als quals es podrien sumar prompte 11 més adquiridts per la Generalitat”, conclou Benlloch.

  Pujar