29 d’octubre de 2020 29/10/20

Vila-real programa un espectacle de Sara Baras com segona prova pilot per a un futur festival en el Centre de Tecnificació Esportiva

Vila-real programa un espectacle de Sara Baras com segona prova pilot per a un futur festival en el Centre de Tecnificació Esportiva - (foto 1)
  • L'alcalde avança que "la ronda facilitarà un accés directe a aquest recinte"

  • José Benlloch remarca que "en 2020 s'ampliarà a 10 anys el conveni d'encomana de gestió amb la Generalitat, la qual cosa permetrà definir un pla de viabilitat per a obrir la residència i potenciar els usos del CTE"

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que el pròxim 20 de desembre el Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) acollirà de nou un espectacle de gran format –el muntatge Sombras, de la balladora Sara Baras- com segona prova pilot per a testar la viabilitat d'un futur festival en aquest recinte, sempre compatibilitzant aquestes activitats amb l'ús esportiu. Benlloch ha emmarcat aquesta actuació en el pla d'optimització d'infraestructures municipals “que aquest equip de govern va posar en marxa en 2011 perquè ens trobem amb moltes infraestructures sense viabilitat, algunes per obrir, unes altres per acabar i en alguns casos complets ‘empastres’”. En aquest sentit, ha recordat exemples com la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), el Centre María de Lluna o la piscina del Termet, però sobretot ha incidit en el CTE, “la infraestructura més cara de la història de Vila-real, que va costar 26 milions d'euros”.

L'equip de govern “amb molta faena i esforç”, tal com ha detallat l'alcalde, “ha anat obrint espais d'aquest complex, com la piscina, una zona de gimnàs, el poliesportiu,…”, encara que Benlloch confia a poder fer un salt en 2020 amb l'ampliació del conveni d'encomana de gestió amb la Generalitat Valenciana, que permeta traçar un pla de viabilitat per a obrir també la residència i la cafeteria i ampliar les possibilitats d'ús.

Precisament amb la mirada posada en el futur, l'Ajuntament ha programat un nou espectacle de gran format a manera de prova pilot. Després del concert de Joan Manuel Serrat al maig de 2018, que va congregar a més de 3.200 assistents en el pavelló del CTE, ara serà un espectacle de la balladora de flamenc gaditana Sara Baras el que servirà per a testar el funcionament d'aquestes instal·lacions amb l'objectiu que a partir de 2020 es puga establir un pla de viabilitat que compatibilitze l'activitat esportiva amb, segons ha dit l'alcalde, algun tipus de format de festival que situe a Vila-real en el mapa de festivals de la província. “Com a part de la nostra marca de Ciutat de Congressos i Festivals, aspirem a programar algun format de festival en espai tancat sempre compatible amb l'activitat esportiva del CTE, perquè en cap cas volem convertir aquest complex en un auditori”, ha explicat el primer edil.

Benlloch ha recordat que perquè això siga possible, l'Ajuntament ha arribat ja a un acord amb la Generalitat Valenciana, propietària de l'edifici, per a ampliar a 10 anys el conveni d'encomana de gestió del CTE, que actualment es renova cada any, la qual cosa donarà més tranquil·litat i seguretat per a gestió de totes les instal·lacions i l'obertura de la residència i la cafeteria, a través d'una concessió o una gestió de col·laboració.

L’alcalde ha detallat que l'espectacle de Sara Baras tindrà lloc el 20 de desembre, com a part de la programació nadalenca, a les 22 hores, en el pavelló del CTE, que té una capacitat per a quasi 4.000 persones. Les entrades es poden adquirir a través de la plataforma Entradas Castellón, El Corte Inglés, i l'Auditori Municipal. El preu de les entrades va des dels 25 fins als 60 euros.

Sombras és un espectacle “de primer ordre”, que ha estat present en ciutats de tot el món com Londres o Nova York, i en el qual es repassa la trajectòria de Sara Baras, una de les balladores de flamenc més importants del món. A més, en la composició musical, compte amb la col·laboració del violinista Ara Malikian. “Estem segurs que serà tot un èxit i esperem que ens ajude a situar al CTE a partir del pròxim any com un espai de grans concerts”, ha subratllat.

Finalment, l'alcalde de Vila-real ha recordat que quan la ronda Sud-oest estiga operativa, el CTE comptarà amb uns accessos directes i ha destacat a més que potenciar aquest espai servirà també per a posar en valor la zona sud-oest de la ciutat “que en pocs anys estic segur que es convertirà en una de la zones més atractives per al creixement tant residencial com de serveis”. Finalment, l'alcalde ha agraït la implicació de la Diputació Provincial i la Generalitat Valenciana a través del fons de cooperació municipal, que permetrà a Vila-real comptar en 2020 amb 680.000 euros en total, un suport econòmic que facilitarà al consistori assumir els costos de manteniment del Centre de Tecnificació Esportiva.

Pujar