27 de novembre de 2020 27/11/20

Cs de Vila-real ha presentat més d'una vintena de propostes per combatre la pandèmia del coronavirus

Cs de Vila-real ha presentat més d'una vintena de propostes per combatre la pandèmia del coronavirus - (foto 1)
  • El portaveu, Domingo Vicent, assegura que "la prioritat en aquesta crisi són els seus veïns i no les sigles"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha fet balanç i ha informat que "Cs ha presentat més d'una vintena de propostes d'àmbit econòmic i fiscal, educatiu i esportiu en el que portem de pandèmia". "El nostre partit es va posar des del minut un a la disposició de l'equip de Govern i de la resta de grups ja que en aquesta crisi el prioritari són els vila-realencs i no les sigles", ha manifestat Vicent.    

Quant a les mesures en matèria fiscal i econòmica, l'edil ha recalcat que "els objectius són d'una banda, reactivar el consum i dinamitzar l'activitat, tant a curt com a mitjà termini perquè això va per a llarg i per un altre, injectar liquiditat en els negocis perquè pogueren sobreviure a la primera envestida". En aquest sentit, el portaveu ha indicat que "vam proposar mesures com una targeta moneder, que va ser acollida de bon grat i esperem que siga una realitat ràpid, vals de consum, ajudes destinades a aquells autònoms amb una facturació del 40% i compatibles amb altres administracions, així com esdeveniments com tardeos, Fires del Comerç Local o una Fira de Santa Catalina adaptada a la Covid-19". Així mateix, sobre les iniciatives per a relaxar la pressió fiscal, Vicent ha destacat "l'estudi d'un possible ajornament de la Contribució, la suspensió de les taxes de mercats, terrasses i ocupació de via pública corresponent al segon trimestre de l'any i ampliable per a 2021, com ja s'ha anunciat, contemplar la moratòria de l'IBI dels locals comercials afectats”. També "hem apostat per la creació d'una finestreta única o per propostes per a la conciliació", ha agregat el regidor.  

Igualment, el portaveu ha assenyalat que "amb la finalitat de facilitar l'adaptació al nou entorn laboral que s'obri amb la Covid-19, hem presentat mesures per a reduir la bretxa digital". "Des de Cs demanem un pla de digitalització que ajude pimes i autònoms a reforçar els seus sistemes de maquinari i programari i poder afrontar aquest repte tecnològic amb millors garanties", ha apuntat Vicent. 

Pel que respecta al paquet d'iniciatives en l'àmbit educatiu, l'edil ha explicat que "totes elles estan vinculades amb una tornada al col·le segura". "Malgrat la falta de competències i el caos que ha imperat en l'inici de curs per culpa del Govern central, els ajuntaments hem de jugar un paper important en els centres educatius", ha considerat Vicent, per aquesta raó ha recordat "proposades com la millora en la senyalització dels accessos per a evitar aglomeracions i rogles, un major control i accions de conciliació i sensibilització als parcs, la incorporació de la figura de la infermera escolar i finalment, la reobertura de les biblioteques com a sals d'estudi".  

Pel que fa a la nova normalitat esportiva, el regidor ha traslladat que "durant la desescalada vam proposar habilitar carrils transversals en la piscina de l'Ermita, maximitzant el nombre d'usuaris". "Recent, a més, hem preguntat sobre la possibilitat que els pares de xiquets en edat infantil puguen accedir als entrenaments", ha afegit el portaveu.         

En definitiva, per al regidor “es tracta d'un conjunt de mesures útils que busquen aportar el millor per als nostres veïns i veïnes en una pandèmia sanitària, econòmica i social”.

Pujar