20 de gener de 2021 20/1/21

Vila-real posa solució al problema de seguretat i salubritat d’un solar en mal estat al carrer del Ducat d’Atenes

Vila-real posa solució al problema de seguretat i salubritat d’un solar en mal estat al carrer del Ducat d’Atenes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real posa solució al problema de seguretat i salubritat d’un solar en mal estat al carrer del Ducat d’Atenes - (foto 2)
  Vila-real posa solució al problema de seguretat i salubritat d’un solar en mal estat al carrer del Ducat d’Atenes - (foto 3)

  La Regidoria de Territori de Vila-real ha donat solució al problema de seguretat i salubritat que afectava un solar al carrer del Ducat d’Atenes. Un recinte que, tal com assegura l'edil de l'àrea, Emilio M. Obiol, “no només representava un perill, sinó que també alterava de forma negativa la imatge de la zona”. 

  La funció de l'Ajuntament, en aquests casos, és advertir, expedientar, notificar i constrényer als propietaris privats de solars perquè complisquen les seues obligacions de neteja i tancat. No obstant això, tal com puntualitza Obiol, “l'Ajuntament no pot legalment netejar i barrar els solars privats i només actua per subsidiarietat en casos excepcionals i d'extrema urgència connectats a l'interés general”. 

  Així mateix, l'edil assegura que “en general, els ciutadans compleixen amb les seues obligacions, tot i que, desgraciadament, la crisi immobiliària va deixar molts solars en mans d'empreses que van fer fallida, que han passat de mà en mà fins a arribar al Sareb, el banc dolent”. “Arribats a aquest cas, és molt difícil fer complir les obligacions de les ordenances municipals, però des de l'Administració pública no es desisteix”, apunta. 

  Cal recordar que ja en 2016 es va aconseguir que diversos bancs, propietaris d'un solar al carrer Cronista Traver, es feren càrrec de les seues obligacions i netejaren i barraren un espai que suposava un risc per a les persones.

  Pujar