elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real obri la possibilitat de realitzar propostes per a la setena edició dels Pressupostos Participatius

  • Tots els veïns de qualsevol edat poden transmetre les seues idees a l'Ajuntament en persona o a través d'un formulari virtual a partir del dilluns 6 de novembre

Per setè any consecutiu, la Regidoria de Participació Ciutadana convida als vila-realencs a decidir en què volen que s'invertisca una part dels pressupostos municipals de 2018.

Entre el proper dilluns 6 i el 12 de novembre tindrà lloc la primera fase de la VII edició dels Pressupostos Participatius, destinada a la recollida de propostes, que està oberta a tots els veïns, fins i tot als menors d'edat. "Qui desitge fer un suggeriment o donar una idea a l'Ajuntament d'allò que considera necessari que s'incloga en els comptes municipals del pròxim any pot presentar una sol·licitud al departament d'Atenció i Tràmits, situat a la planta baixa de l'Ajuntament, on es facilitarà el formulari pertinent", explica la regidora de l'àrea, Gemma Gil, qui recorda que també es podran realitzar sense eixir de casa, a través de la pàgina http://pressupostosparticipatius.vila-real.es, "on només els portarà uns minuts".

"Com cada any, volem escoltar la veu dels ciutadans, que són els vertaders protagonistes i aquells que millor poden transmetre'ns les seues necessitats o desitjos perquè, dins de les possibilitats de l'Ajuntament, es facen realitat", assenyala Gil, al mateix temps que recorda la facilitat de participar en el procés.

Els veïns podran realitzar propostes, bé siguen inversions, obres noves, de manteniment o propostes de formació, fins al 12 de novembre. Posteriorment, el dia 18, el Centre Cívic Maria de Lluna acollirà la celebració d'un Fòrum de Pressupostos Participatius, en el qual es presentaran les propostes de les diferents associacions veïnals i s'estudiaran aquelles realitzades pels veïns de manera individual. Una vegada debatudes, es redactarà el llistat d'iniciatives que es presentaran a votació popular.

Finalment, del 22 al 28 de novembre tindrà lloc la fase de votació, que servirà perquè els veïns voten i ordenen, segons les seues preferències, les propostes. En aquest cas, seran els empadronats majors de 16 anys els qui podran votar de manera presencial a l'ajuntament o en línia, a l'adreça http://pressupostosparticipatius.vila-real.es.

"A Vila-real tots decidim", indica la responsable de Participació Ciutadana. "Asfaltat, transport públic, jardins, reciclatge, enllumenat, accessibilitat, voreres, seguretat vial, campanyes de conscienciació... totes les idees són benvingudes i volem que els ciutadans s'impliquen en la millora de la ciutat oferint idees perquè entre tots fem la ciutat que tots volem", assegura, "esperem que hi participen".

 

Pujar