elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real llança una nova edició dels cursos de valencià per a nouvinguts i per a mares i pares

Vila-real llança una nova edició dels cursos de valencià per a nouvinguts i per a mares i pares

  La Regidoria de Normalització Lingüística convoca una nova edició de cursos de valencià gratuïts per a la població adulta, que s’impartiran de febrer a juny de 2023. En concret, s’ofereix un curs de valencià de nivell inicial (A1-A2) per a nouvinguts i un curs de valencià de nivell B1-B2 per a pares i mares. Tots dos cursos, de 60 hores de duració, s’impartiran de manera presencial a l’aula de formació de la Fundació Caixa Rural de Vila-real (plaça de la Vila, 2) i a càrrec de professorat del Centre Carles Salvador d’Acció Cultural del País Valencià. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, vol agrair a les dues entitats la seua implicació i predisposició perquè un any més aquests cursos que la Regidoria coordina es puguen oferir a la població de Vila-real.

  “Els cursos de valencià per a nouvinguts i per a mares i pares són un dels emblemes de la Regidoria, en el nostre objectiu d’afavorir la normalització de la llengua i promoure l’ús social del valencià. Més de dues dècades de formació gratuïta de la nostra llengua com a vehicle d’integració, inclusió i formació, dels quals ens sentim particularment orgullosos i no que no poden faltar tampoc en aquesta nova Vila-real del segle XXI que, entre tots i totes, estem construint”, valora Samblás.

  El curs de valencià per a nouvinguts (A1-A2) s’impartirà els dilluns i els dimecres, de 9.30 a 11.30 h, a la Fundació Caixa Rural, del 8 de febrer al 7 de juny de 2023. L’Ajuntament de Vila-real és un centre competent per a la formació i l’avaluació del nivell A1 de coneixements de valencià, autoritzat pel Servei d’Acreditació i Assessorament de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. D’aquesta manera, els alumnes que realitzen amb aprofitament el curs de valencià per a nouvinguts, podran obtenir l’acreditació de l’A1 de valencià, expedida per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. Es tracta d'un curs d'iniciació a la llengua i a la cultura valencianes, amb l'objectiu d'ajudar la població nouvinguda a integrar-se plenament en la societat vila-realenca a través de l'aprenentatge del valencià.

  El curs de valencià per a pares i mares amb menors escolaritzats a Vila-real, preparatori dels nivells B1 i B2 de valencià, començarà el 9 de febrer i acabarà el 8 de juny de 2023. S’impartirà els dimarts i els dijous, de 9.30 a 11.30 h, també a l’aula de formació de la Fundació Caixa Rural. Aquesta acció formativa, que l’any 2023 arribarà a la seua 21a edició, té com a objectiu dotar els pares i mares de coneixements bàsics sobre la llengua que els permeten donar suport als fills en els estudis. L’horari, de 9.30 a 11.30 h, està pensat perquè els pares i mares puguen assistir al curs mentre els xiquets i xiquetes estan a escola.

  Els cursos s’ajusten als programes dels nivells A1, A2, B1 i B2 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, de l’Escola Oficial d’Idiomes i de la CIEACOVA, les tres institucions que acrediten els certificats oficials de valencià. El termini de matrícula està obert i s’admetran inscripcions fins a completar les places.

  La inscripció es pot fer a través de la pàgina web http://cursosvalencia.vila-real.es (apartat de cursos de la Regidoria) o bé de manera presencial a l’oficina de la Regidoria de Normalització Lingüística, situada al c/ Josep Ramon Batalla, 6, entresol.

   

  Pujar