30 de novembre de 2020 30/11/20

Vila-real legalitza els ‘quioscos’ de Maiorasga i Panderola en regular les instal·lacions i usos als jardins públics

  • L'Ajuntament aprova definitivament la modificació de les normes urbanístiques per a “solucionar un altre ‘empastre’ del PP, que va permetre establiments de bar amb terrassa en aqueixos parcs encara que la normativa només autoritzava quioscos”

L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat definitivament la modificació de les normes urbanístiques del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a regular les instal·lacions i usos compatibles als jardins públics del municipi. Amb aquest tràmit, que ha sigut ja avalat pel ple municipal, es regularitza la situació de les edificacions que en l'actualitat existeixen als parcs de la Maiorasga i la Panderola, on l'anterior govern del Partit Popular va autoritzar instal·lacions terciàries de bar amb terrassa malgrat que, tal com explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, “la normativa només contemplava quioscos”.

Obiol recorda que en jardins de més de 5.000 metres quadrats el PGOU només preveia les instal·lacions tipus quiosc, de xicoteta grandària, però “el PP va assimilar irregularment els quioscos a instal·lacions terciàries comercials”, de tipologia de bar amb terrassa, la qual cosa ha comportat problemes en la gestió d'aquests establiments. De fet, l'edil de Territori ha recordat que el Partit Popular “també va assignar sense concurs” la concessió d'aquests bars dels parcs de la Maiorasga i la Panderola, una situació que amb el canvi de normativa també podrà corregir-se. En aquest sentit, el regidor remarca que “totes aquestes irregularitats, tots aquests ‘empastres’ del PP, fora de la normativa, han implicat problemes als usuaris”. Amb la modificació de l'article 264.2 de les normes urbanístiques del PGOU, “s'aconsegueix la legalitat de les instal·lacions i se senten les bases per a una futura adjudicació totalment legal de les concessions”.

Abans del canvi de normativa aprovat ara per l'Ajuntament, als jardins públics amb superfície major de 5.000 metres quadrats es podien autoritzar determinades construccions com a quioscos i similars, així com instal·lacions esportives a l'aire lliure. Amb la modificació de les normes, desapareix el condicionant de superfície major de 5.000 metres quadrats i a més s'amplien els usos i instal·lacions permesos, donant cabuda a zones dotacions esportives i instal·lacions terciàries comercials i recreatives, d'una planta.

Finalment, Obiol ha insistit que “aquest equip de govern dóna solució a un ‘empastre’ més del Partit Popular que ha costat car a la ciutat i als usuaris”.                        

Pujar