29 de novembre de 2020 29/11/20

Vila-real invertirà més de 115.000 euros en l'adequació de l'Escola Taller per a crear la nova seu comarcal de Creu Roja

  • L'actuació suposarà remodelar 405 metres de l'edifici on s'instal·laran 20 llocs de treball i s'adaptaran els banys, la il·luminació i la seguretat

Vila-real, 8 de gener de 2017. L'agrupació local de Creu Roja a Vila-real tindrà enguany una nova seu d'àmbit comarcal dins del projecte de barri socisanitari gràcies a l'acord arribat amb l'Ajuntament, tal com va anunciar l'alcalde, José Benlloch, pel qual s'invertiran en total 115.702,48 euros a parts iguals entre ambdues institucions per a l'adequació de l'edifici municipal de l'Antic Escorxador, o més popularment conegut com l'immoble que ocupava l'antiga Escola Taller.

L'immoble, situat en el número 34 de l'avinguda d'Europa, permetrà el trasllat de l'actual seu de Creu Roja, que es troba al carrer del Calvari, "de manera que albergarà els serveis i programes que la institució desenvolupa amb major espai i en unes instal·lacions més modernes i eficaces", assenyala Benlloch. "L'Ajuntament de Vila-real és conscient de la important labor que realitza l'entitat en la ciutat i per açò volem contribuir, tal com vam prometre, al fet que l'ens puga prestar els seus serveis en millors condicions, amb garanties i incrementar la capacitat d'atenció als usuaris".

Per a açò, es pretén una intervenció que afectarà a una superfície de 405 metres quadrats dels 680 que té l'edifici, que no afectarà a la configuració estructural de l'immoble i que consistirà en una modificació de la distribució interior per a adaptar-la a les noves necessitats. Entre les actuacions que es realitzaran destaquen la substitució de portes de pas que no complisquen l'ample mínim, l'adaptació dels tancaments de les portes existents per a disposar del pertinent control d'accessos, la col·locació de nous falsos sostres i modificació dels existents i l'adequació dels lavabos per a albergar un d'adaptat i noves dutxes. Així mateix, es preveu pavimentar les zones actualment amb solera de formigó o morter i s'instal·laran almenys 20 llocs de treball, per a la qual cosa caldrà un reforç de la instal·lació elèctrica existent, amb l'adaptació de lluminàries existents i la inclusió de nous detectors antiincendis i extintors.

També s'afegirà un sistema de climatització i ventilació dels recintes d'ús continuat pel personal de Creu Roja, així com de les aules i s'instal·larà un sistema de motorització per a obertura i tancament de les portes metàl·liques enrotllables existents, a més de comptar amb un nou sistema antiintrusió. Els treballs tindran un termini d'execució de tres mesos des del seu inici i es realitzaran amb base al pressupost de 2017.

"Amb aquesta col·laboració pretenem posar en valor i agrair el gran servei que realitza Creu Roja a la ciutat i a la comarca perquè puga seguir oferint la seua inestimable ajuda a la societat en les millors condicions", conclou Benlloch.

Pujar