4 d’agost de 2020 4/8/20

Vila-real incrementa el seu pressupost municipal després de fer ús dels romanents

Vila-real incrementa el seu pressupost municipal després de fer ús dels romanents - (foto 1)
  • A més, s'ha donat llum verda a dues obres de rehabilitació en el municipi

Vila-real continua avançant cap a la nova normalitat, aquesta vegada acompanyat d'un augment dels pressupostos municipals. L'Ajuntament ha celebrat aquesta setmana un nou ple en el qual s'ha aprovat incorporar les romanents de 2019 per totes les despeses que ha suposat la crisi del coronavirus. A més, el toc festiu de la setmana ha estat marcat pels jugadors que van ascendir al Villareal CF a Segona Divisió.

La notícia clau de la setmana ha sigut l'aprovació d'un suplement de crèdit de 837.000 euros de romanents al pressupost municipal. Uns diners que anirà destinat a completar les partides de les regidories per a finalitzar l'any, després de totes les despeses imprevistes per la crisi de la COVID-19.

També, en la sessió s'ha garantit el pagament de les últimes obligacions urbanístiques heretades de l'etapa del PP, per un import de 516.000 euros, que es remunten a projectes dels anys 1995, 2002 i 2005. Aquests deutes seran afrontats ajornant alguns projectes com la reforma dels antics jutjats i amb estalvis d'algunes partides.

Gràcies a aparcar aquests projectes, el govern local disposarà de 291.893 euros als quals se sumaran altres 90.863 euros de sobrants de diferents partides del pressupost de 2020.

Els diners restants fins a aconseguir el muntant total de les tres resolucions “provindran dels romanents de 2019”, ha afegit l'alcalde la ciutat, José Benlloch, qui ha remarcat que “d'aquesta manera no demanem cap préstec per a pagar l'urbanisme i acabarem l'any reduint l'endeutament i amb una millor situació financera per a encarar els reptes de futur", ha prosseguit en una nota de premsa.

Paral·lelament, l'edil, també s'ha reunit amb el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, i el gerent de l'empresa pública d'Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació, Juan Alegre, per a conéixer els plans i polítiques d'innovació i digitalització de l'Ajuntament de Vila-real.

En la trobada s'han explorat les possibilitats de col·laboració entre totes dues administracions per a dur a terme programes pilot i generar sinergies en matèria d'innovació tecnològica i digitalització.

El toc festiu a la ciutat ha sigut organitzat per l'Ajuntament i el Vila-real CF mitjançant un acte de record per a homenatjar els protagonistes de l'ascens del club a Segona Divisió. A l'acte, s'ha celebrat en l'Estadi de la Ceràmica, assistiran alguns d'aquests futbolistes que van aconseguir aquell important assoliment per a la ciutat fa ja 50 anys.

Finalment, en els últims dies la plaça Major ha acollit de nou el mercat ambulant de productors agrícoles adaptat a la nova normalitat amb mesures d'higiene i prevenció. Un total de 12 venedors que munten les seues parades de productes frescos després de mesos d'inactivitat en el centre de la ciutat.

Vila-real inverteix en la recuperació del seu patrimoni

Vila- real ha invertit en dos edificis per 1,4 milions d'euros, subvencionats per la Generalitat a través del Programa Operatiu Feder de la Unió Europea. Una d'aquestes estructures compon el nou Gran Casino, les obres del qual ja han finalitzat.

En la planta baixa s'instal·laran oficines administratives municipals, mentre que en el saló noble de la primera planta es realitzaran recepcions i actes institucionals, a més d'altres activitats culturals o socials impulsades tant per l'Ajuntament com per entitats de la ciutat. Annex a aquest, es troba el Teatre Tagoba.

La seua construcció finalitzarà en poques setmanes i tindrà capacitat per a unes 180 persones. Un espai que es convertirà en la sala d'actes de l'Ajuntament i estarà a la disposició de les entitats culturals de la ciutat. El consistori, té intenció de sol·licitar la integració d'aquest recinte a la xarxa de teatres de la Generalitat.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat les obres de rehabilitació i s'ha mostrat “orgullós” de recuperar aquests immobles.

Pujar