elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real impulsa la gestió telemàtica i ja compta amb 2.650 usuaris actius

  • L’Ajuntament i el PROP han expedit 7.501 certificats digitals a veïns i entitats, facilitant la implantació de nous serveis telemàtics, i 213 treballadors públics fan ús del sistema de signatura electrònica, ja consolidat

L'Ajuntament de Vila-real segueix impulsant la realització telemàtica de tràmits i, a dia d'avui, ha expedit ja 7.501 certificats digitals, dels quals 2.650 corresponen a persones que utilitzen assíduament el servei.

La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, explica que aquesta eina, que permet identificar-se i signar de forma telemàtica en pàgines web i aplicacions, pot ser expedida per diversos ens i que Vila-real genera, des de l'any 2005, certificats de la Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana (ACCV), tant a través del propi ajuntament com en l'oficina del PROP.

"Dels usuaris generats en aquests 12 anys de funcionament, més de 2.600 es mantenen actius i d'aquests, 213 corresponen a empleats públics, mentre 17 són d'entitats que han optat per aquesta fórmula més còmoda per a realitzar tràmits", assenyala l'edila. Així mateix, dels 2.650 certificats actius, 1.152 s'han generat en l'ajuntament, mentre 1.498 s'han expedit en l'oficina del PROP", assegura.

No obstant açò, recorda que "existeixen més autoritats de certificació que compten amb dades pròpies, per la qual cosa cal assenyalar que el nombre de vila-realencs amb certificat digital és superior a la xifra que consta en l'Ajuntament, ja que el DNI electrònic també serveix, igual que els certificats de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre".

"Allò important és que comptem ja amb 213 treballadors amb certificat d'empleat públic, la qual cosa denota una total implantació de la signatura electrònica en el consistori", indica, "una xifra que és la culminació d'anys de treball".

A més, destaca que "el certificat digital ha deixat de ser una eina residual a ser alguna cosa conegut per a la ciutadania, ja que només amb la ACCV tenim un gran nombre d'usuaris, però si sumem els que usen certificats d'altres entitats, podríem considerar que Vila-real compta amb una forta implantació", conclou.

Pujar