elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real habilita més de 120 nínxols gràcies al pla de xoc per a ampliar la capacitat del Cementeri Municipal

Vila-real habilita més de 120 nínxols gràcies al pla de xoc per a ampliar la capacitat del Cementeri Municipal

    La primera fase del pla de xoc per a allargar la vida útil del Cementeri Municipal ha permés habilitar al voltant de 120 nínxols, entre noves construccions i rehabilitació d'antigues, a fi de donar resposta a la falta d'espai en el recinte. Seguint la planificació anunciada per l'alcalde, José Benlloch, el departament de Serveis Públics ha completat la prolongació d'una illa de nínxols amb la construcció de 48 noves unitats, a les quals cal sumar la rehabilitació d'altres sepultures en diferents zones del recinte, fins a sumar al voltant de 120 unitats, de manera que s’assegura així la disponibilitat d'espai per a inhumacions.

    El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha destacat la importància dels treballs realitzats per a allargar la vida útil del Cementeri Municipal i ha subratllat que, “malgrat les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, hem fet tots els esforços possibles durant aquest passat any i continuarem en 2023 perquè el manteniment del cementeri és una prioritat”. Així, la construcció d'aquesta ampliació de 48 nínxols, executada per l'empresa local Urvisa, ha suposat una inversió de 48.236 euros, a la qual se sumen les actuacions de rehabilitació d'unitats antigues. Dels 48 nous nínxols, 22 ja estan ocupats per la qual cosa es treballa ja en futures ampliacions de blocs. Per això, en el pressupost d'enguany una de les poques inversions previstes correspon a una nova fase d'aquest pla d'ampliació, amb un cost de 153.857 euros. A més, l'edil recorda que precisament en el ple extraordinari convocat per a aquest dimarts s'aprovarà el canvi de finançament de les inversions del pressupost municipal, de manera que “evitem haver de recórrer a un préstec, i pagarem les inversions amb recursos propis per a continuar reduint l'endeutament, que des que vam entrar al govern hem rebaixat en més de 20 punts”. Així, amb el canvi de finançament que s'aprovarà aquest dimarts, la previsió és que el deute se situe per davall del 52% a finals d'any, “enfront del 73% que ens vam trobar d'herència del PP en 2011”. “La nostra prioritat és continuar gestionant i continuar sanejant l'Ajuntament sempre atenent les necessitats de la ciutadania. Per això, i encara que estem en un període de dies festius, no hem parat de treballar per a convocar el ple d'aquest dimarts en el qual donarem llum verda al finançament, amb recursos propis, de les inversions del pressupost”, assenyala Madrigal.

    D'altra banda, el regidor de Serveis Públics també destaca que, gràcies al procés de reversió de nínxols del cementeri la concessió del qual ha caducat, l'Ajuntament disposa ara de 338 unitats que progressivament s'aniran habilitant per a inhumacions, de manera que “continuarem donant resposta a les necessitats d'espai i garantint la vida útil del cementeri durant els pròxims anys”.

     

    Pujar