elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Vila-real exigeix a Puig el cessament immediat “dels qui impedeixen les proves de la cistella malla”

El PP de Vila-real exigeix a Puig el cessament immediat “dels qui impedeixen les proves de la cistella malla”
  • El president dels populars, Adrián Casabó, reclama “màxima contundència” contra un Consell “que ataca les nostres tradicions saltant-se la llei”

El regidor i president del Partit Popular de Vila-real, Adrián Casabó, ha reivindicat el cessament immediat de “aquells dirigents de la Generalitat Valenciana que el president del Consell, Ximo Puig, empara, i que veten els estudis científics proposats per APAVAL amb cistell emmalla com a model de caça selectiu”.

La iniciativa es presenta en forma d'esmena d'addició i substitució a un text socialista “que exculpa de tota responsabilitat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, quan en realitat és el principal instigador d'aquest atac a la tradició del parany”.

Per a Casabó, “la iniciativa que presentem pretén focalitzar el problema fugint d'un PSOE que maquilla la realitat”. “La veritat és que hi ha una sentència del 26 de juny de 2020 del TSJCV que la Conselleria de Transició Ecològica, en mans de Compromís, bloqueja amb l'aval del Molt Honorable”. “I aquesta circumstància provoca que en l'actualitat els aficionats seguisquen sense poder provar la tècnica del cistell emmalla com a mètode de caça selectiva legalment autoritzat”.

En aquest sentit, ha explicat el president dels populars a Vila-real, “desitgem un acord de la corporació que no enganye ni maquille. Que expose la realitat amb tota la seua cruesa”. Per això, “exigim alçar el veto al Consell al mateix temps que a la Diputació de Castelló li reclamem el foment de la investigació, la formació i l'educació ambiental a través de convenis amb el sector cinegètic”.

A aquestes accions, que es presenten amb caràcter d'addició en defensa del parany, se sumen altres mesures que des del PP consideren bàsiques per a defensar la caça. “És necessari fomentar la signatura de convenis amb clubs de caçadors que puguen actuar de manera legal i eficient en la gestió d'espècies cinegètiques”. A això, explica Casabó, “s'ha de potenciar la caça i la funció de conservació mediambiental que la mateixa representa, així com revisar la normativa dels espais naturals protegits per a facilitar l'actuació dels clubs de caçadors. Finalment, assenyala el líder del PP a Vila-real, “considerem necessari adoptar mesures de caràcter tècnic i econòmic per a evitar l'abandó de cultius així com recolzar l'activitat cinegètica com a instrument de creació d'ocupació i fre a la despoblació”.

Pujar