elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Vila-real exigeix més inversions de l'Estat per a la lluita contra la violència de gènere

El PP de Vila-real exigeix més inversions de l'Estat per a la lluita contra la violència de gènere
  • Els populars presenten una moció davant les retallades del Ministeri de fins al 30% en les transferències contemplades en el Pacte Nacional contra la Violència de Gènere

El Partit Popular de Vila-real ha exigit hui a través d'una moció que l'Estat recupere la inversió prevista per a la lluita contra la violència de gènere.

Una proposta que ha defensat la regidora del PP a la ciutat, Gema Ferreres, qui ha lamentat hui que “d'una qüestió tan sensible com aquesta es decidisca retallar res i res menys que el 30% per a la Comunitat Valenciana” a través de les Transferències de l'Estat.

Ferreres ha recordat que “en 2017 es va posar en marxa Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, amb un ampli consens polític i social, per a lluitar des de les administracions contra aquesta xacra social que és la violència de gènere”. No obstant això, l'any passat el Ministeri d'Igualtat ha decidit modificar el repartiment de fons a través de les transferències de l'Estat, la qual cosa s'ha traduït en retallades del 30% en el cas de la província de Castelló.

La regidora ha assenyalat també que “els ajuntaments, des de 2017, han estat realitzant labors per a reforçar la lluita contra la violència masclista, creant serveis i mesures que ara, amb aquestes retallades, es veuen compromesos”.

Gema Ferreres creu “aquestes qüestions són les que haurien d'estar entre les prioritats del Ministeri d'Igualtat” i ha sol·licitat que el ple de la ciutat reclame una major inversió sobre aquest tema.

Pujar