elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real estrena el segon pas de vianants en 3D

Vila-real estrena el segon pas de vianants en 3D
    MÉS FOTOS
    Vila-real estrena el segon pas de vianants en 3D - (foto 2)

    La ciutat ja compta amb el segon pas de vianants en 3D, que millorarà la circulació i la seguretat dels vianants en l'avinguda de Pius XII. Situat enfront de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), forma part del projecte de convertir a Vila-real en un Living-Lab, en el qual ja s'estan estudiant altres idees innovadores per a la millora de la mobilitat i la seguretat vial.

    La regidora d'Innovació, Mónica Mañas, ha acudit a la zona per a comprovar el resultat final d'aquest segon pas, acompanyada per l’edila de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i per tècnics i representants de l'àrea de Mobilitat i de la Generalitat, com els enginyers del Servei de Seguretat Vial, Francisco Soria i José Jara, així com l'enginyera de Camins, Ainara Juliá, i l'enginyera civil Araceli Balsalobre.

    “Amb tots ells hem mantingut una reunió per a estudiar noves idees i projectes sobre seguretat dins del Living-Lab, amb l'objectiu de millorar-la”, explica Mañas. “Aquest pas en tres dimensions se suma al que ja es va fer en el mes de maig davant de l'Estadi de la Ceràmica, continuant així amb el projecte de Living-Lab, que compta amb una cartera de noves aplicacions que podrien posar-se en marxa i, fins i tot, desenvolupar-se per altres ens, ja que aquest pas ha suscitat molta expectació”, assegura.

    L'objectiu, tal com indica l’edila, és seguir ampliant les idees o projectes que faciliten la vida dels veïns i “la dels passos 3D ha sigut tot un èxit, per la qual cosa la portarem a diferents punts de la ciutat on s'ha detectat la necessitat”.

    Mañas recorda que per a la implementació d'aquestes iniciatives es compta amb quatre eixos fonamentals, com són els ciutadans, les empreses, el coneixement i l'Administració. “Després de rebre les propostes dels veïns, s'inicia la cerca d'una solució innovadora a través d'empreses locals i de la universitat -a través de la Càtedra Ceràmica-, creant sinergies entre aquests quatre punts, tots igual de necessaris per a avançar”, indica.

    En aquest cas, una empresa local associada a Globalis va posar en pràctica una prova pilot en l'exterior del Centre de Congressos, Fires i Trobades que en menys de dos mesos ja s'ha traslladat a dos punts de la ciutat on es requeria, encara que encara queden pendents d'estudi altres zones com el camí de l'Ermita o els accessos als col·legis per a cridar l'atenció dels conductors i obligar-los a reduir la velocitat, a més d'ajudar a identificar els passos i que el vianant veja atractiu usar-los, però que també el conductor recorde la importància de respectar-los. La pintura és antilliscant, garantint així la seguretat dels vehicles a dues rodes. “Estem molt orgullosos de l'acolliment que està tenint aquesta idea i convidem als ciutadans a traslladar els seus problemes i a les empreses a oferir solucions i sumar-se al Living-Lab”, conclou.

     

     

    Pujar