20 de gener de 2021 20/1/21

Vila-real escomet un tractament especial per a atallar la proliferació de ‘milpiés’ en algunes zones de la ciutat

Vila-real escomet un tractament especial per a atallar la proliferació de ‘milpiés’ en algunes zones de la ciutat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real escomet un tractament especial per a atallar la proliferació de ‘milpiés’ en algunes zones de la ciutat - (foto 2)

  La Regidoria de Sanitat està duent a terme, a través de l'empresa encarregada del control de plagues, un tractament específic per a solucionar el problema de proliferació de ‘milpiés’. La regidora de l'àrea, Silvia Gómez, ha explicat que l'empresa està aplicant aquest tractament en la via pública en aquelles zones en les quals s'ha constatat la presència d'aquests miriàpodes que es reprodueixen amb facilitat en llocs amb molta humitat.

  “Els experts ens asseguren que no existeix cap risc per a la salut però la realitat és que els veïns i veïnes ens han alertat que en alguns punts hi ha una presència massiva i entenem que pot suposar un problema pel que l'empresa de control de plagues ha buscat un producte específic no agressiu per al medi ambient”, detalla la regidora.

  De moment s'ha actuat ja en el barri de Miralcamp, a l'entorn de la Bassa d’Insa, així com en la zona de la partida Madrigal pròxima al nucli urbà, entre els carrers Notario Magín Amigo i Atrevits, encara que s'actuarà en totes les zones en la qual es registren queixes veïnals.

  Així mateix, la regidora de Sanitat ha recordat que “és imprescindible que els propietaris de solars abandonats complisquen també amb la seua obligació de netejar-los i mantindre'ls en condicions de salubritat”. En aquest sentit, Gómez avança que “estem gestionant l'enviament de requeriments a aquests propietaris perquè facen aquests treballs de neteja i en cas que no ho facen es procedirà a interposar les corresponents sancions”.

  Pujar