elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real entrega les seues distincions en commemoració amb la fundació de la ciutat: aquests són els premiats

Vila-real entrega les seues distincions en commemoració amb la fundació de la ciutat: aquests són els premiats
  • L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha desgranat els mèrits dels premiats d'enguany, com a representants del caràcter vila-realenc i referents de la nova Vila-real del segle XXI

Galeria de fotos
Premis 20 de Febrer de Vila-real 2023
Premis 20 de Febrer de Vila-real 2023
MÉS FOTOS
Vila-real entrega les seues distincions en commemoració amb la fundació de la ciutat: aquests són els premiats - (foto 2)
Vila-real entrega les seues distincions en commemoració amb la fundació de la ciutat: aquests són els premiats - (foto 3)
Vila-real entrega les seues distincions en commemoració amb la fundació de la ciutat: aquests són els premiats - (foto 4)

L'Ajuntament de Vila-real entregava aquest diumenge, en el marc de la commemoració de la fundació de la ciutat, els Premis 20 de Febrer de 2023. Els premiats d'enguany -IES Miralcamp; el coronel en la reserva i president de l'Agrupació de Llauradors Independents de Vila-real, Víctor Viciedo; l'artista Arturo Doñate; l'empresa Clariana; el periodista esportiu Javi Mata; i el col·legi Santa Maria- han rebut de mans dels portaveus dels diferents grups polítics municipals i del diputat nacional Alberto Asarta una insígnia dels Premis 20 Febrer, amb la qual entren a formar part de l'elenc d'honors i distincions de la ciutat.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha desgranat els mèrits dels premiats d'enguany, com a representants del caràcter vila-realenc i referents de la nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora.

L'IES Miralcamp va nàixer el 1980 com a Institut Nacional de Formació Professional de Vila-real. El 2005, l'IES Miralcamp va emprendre un camí pioner en l'àmbit de la mediació per a intentar resoldre els conflictes a l'aula de manera diferent, amb habilitats socials i a través de la paraula. És un centre referent dins del programa europeu Medes de mediació escolar.

Arturo Doñate Gimeno va nàixer el 1955 a Vila-real. Descendent de pintors, comença des de molt prompte els seus primers passos en la pintura guiat pel seu oncle Gimeno Barón. Llicenciat per la Facultat de Belles arts Sant Carles de València en l'especialitat de pintura, és un exponent de la cultura i l'art a Vila-real, on ha deixat la seua empremta d'art urbà.

El periodista esportiu Javi Mata Gil és, des de fa quasi tres dècades, la veu de les retransmissions dels partits del Vila-real CF en Radi Vila-real. Des de 1995 és director i presentador del programa Vila-real Esports i actualment també és corresponsal del Vila-real CF en el diari de tirada nacional AS des de 2012, entre altres.

Víctor Pascual Viciedo Colonques és coronel en la reserva i actualment dedica els seus esforços a la defensa de l'agricultura local com a president de l'Associació de Llauradors Independents de Vila-real, a més de vicepresident de l'Associació Comarcal de Pous de Reg i president de l'Associació de Regants del Pou Mà a mà.

L'empresa Clariana és un referent en la producció de paper. Fundada el 1892 a Ontinyent (València), el 1966 es va traslladar a Vila-real on ha generat un important nombre de llocs de treball en quasi sis dècades. Amb la seua activitat exportadora, Clariana també ha contribuït a projectar el nom de Vila-real i ha mostrat el seu arrelament a la ciutat.

Pujar