19 de gener de 2021 19/1/21

Vila-real entrega màscares en el primer dia d'eixides autoritzades de menors

Vila-real entrega màscares en el primer dia d'eixides autoritzades de menors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real entrega màscares en el primer dia d'eixides autoritzades de menors - (foto 2)
  Vila-real entrega màscares en el primer dia d'eixides autoritzades de menors - (foto 3)

  L'Ajuntament de Vila-real ha repartit durant el dia de hui màscares infantils i d'adults en diferents zones de la ciutat per a facilitar aquest material de protecció als qui encara no disposaven d'ell en el primer dia d'eixides autoritzades pel Govern central per a menors de 14 anys acompanyats d'un adult. Col·laboradors voluntaris de Protecció Civil i Policia Local han repartit aquestes màscares en zones de la ciutat en les quals es preveia una major presència de persones realitzant aquests passejos autoritzats d'un màxim d'una hora al dia i a un quilòmetre al voltant del domicili.

  Segons ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, aquest lliurament s'ha realitzat hui de manera puntual a l'ésser el primer dia d'eixides autoritzades per a la població infantil però la prioritat ara és realitzar a partir d'aquesta setmana vinent el repartiment de màscares en tots els domicilis a través de correu.

  De fet, l'alcalde, José Benlloch, ha estat aquest dissabte a la fàbrica Hilaturas Temprado de Morella per a recollir les primeres 15.000 màscares higièniques reutilitzables del tipus 2R, homologades per l'Institut Tecnològic Tèxtil AITEX, adquirides per l'Ajuntament. L'alcalde ha anunciat que al llarg d'aquesta setmana vinent es rebran altres 35.000 i es procedirà al repartiment en els domicilis per correu. En les al voltant de 5.000 habitatges en les quals hi ha censats un total de 7.800 xiquets i xiquetes menors de 14 anys es faran arribar màscares de grandària infantil i d'adults. A la resta d'habitatges es remetran màscares de grandària adult.

  Benlloch ha demanat “paciència i tranquil·litat” a la població “perquè garantirem que tothom tinga accés a aquests elements de protecció en la primera fase de tornada a la normalitat”. Aquest diumenge l'alcalde i regidors de l'equip de govern han estat supervisant i col·laborant en les labors de preparació dels sobres amb les màscares que es remetran als domicilis, en els quals s'inclouran les instruccions detallades per a la seua desinfecció i rentada.

  D'altra banda, davant l'autorització de les eixides de menors de 14 anys a partir d'aquest diumenge, Benlloch ha apel·lat a la “responsabilitat” de les famílies per a complir les normes i recomanacions de les autoritats sanitàries a l'hora de realitzar aquestes eixides. Finalment, l'alcalde ha agraït de nou l'esforç que està fent la ciutadania de Vila-real en aquesta crisi sanitària i acatant majoritàriament les restriccions imposades per l'estat d'alarma. A més, de manera especial ha mostrat el seu agraïment a tots els col·laboradors i voluntaris que, al costat de molts altres professionals, estan treballant “perquè entre tots puguem superar aquesta situació”.

  Pujar