21 de setembre de 2020 21/9/20

Vila-real, Diputació i Generalitat uneixen esforços per a actuar en la reparació de més de la meitat dels camins rurals

Vila-real, Diputació i Generalitat uneixen esforços per a actuar en la reparació de més de la meitat dels camins rurals - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real es troba ultimant la redacció d'un ambiciós projecte que permetrà donar solució a les reivindicacions i necessitats manifestades pels agricultors en l'últim Consell Agrari, centrant-se en la reparació, millora i posada a punt dels camins rurals del terme municipal.

  Es tracta d'un pla que compta amb una inversió de 320.000 euros per part de l'Ajuntament, a la qual se sumaran els 180.000 euros de les ajudes del Pla 135, que concedeix cada any la Diputació de Castelló, i que, a més, disposaran de la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, que aportarà uns 100.000 euros més.

  Aquesta suma d'esforços permetrà actuar en més de la meitat dels camins rurals que ho necessiten, tal com ha assegurat el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, qui destaca que els tècnics encarregats de valorar l'estat dels 150 quilòmetres dels vials, determinen que almenys en 120 quilòmetres es necessiten millores, la qual cosa "no ve d'ara", tal com assenyala l'edil, qui posa de manifest que "són els propis tècnics els qui, durant l'elaboració de l'informe, indiquen que molts d'aquests vials no han tingut un manteniment digne en dècades, la qual cosa demostra que és una qüestió que ve des de lluny i no solament dels últims set anys i mig. I ara ja no serveix una actuació de manteniment, sinó que cal intervindre de forma seriosa".

  D'aquesta manera, el pla permetrà actuar en més de 60 dels 120 quilòmetres que ho necessiten, actuacions que podrien començar en el termini d'uns dos o tres mesos, segons ha especificat Valverde, "una vegada elaborat el cronograma de les obres".

  "Són calçades molt utilitzades, no solament per agricultors, sinó per altres conductors, en molts casos de trànsit pesant que van a fàbriques de l'entorn, per la qual cosa ens preocupa l'estat d'aquests camins i de com mantindre'ls", manifesta, "és un gran projecte amb el qual estem compromesos i així ho estem demostrant".

  A més, Valverde afirma que "més enllà de si els camins estan malament, allò important és la sensibilitat d'aquest govern amb el Consell Agrari, escoltant les seues reivindicacions i prenent nota de quins són els vials més urgents", afirma. "Els agricultors són els nostres ulls i quan ens han explicat les seues necessitats hem donat la cara i ens hem posat a la feina. Fruit d'això és aquest pla, que ha sorgit en menys de dos mesos, amb la clara intenció de donar una resposta com mereixen", apunta.

  D'altra banda, l'edil explica que "si no ho hem pogut fer abans és per la situació econòmica que arrosseguem des de fa anys, amb el llast de sentències i deutes que ens va deixar el PP i a les quals hem de fer front dia a dia". "Ara, gràcies al desbloqueig de nou milions d'euros podrem actuar d'una manera ràpida i eficient per a atallar un problema que no hem creat nosaltres i que ens preocupa, perquè està fent patir al sector agrícola de la nostra ciutat", conclou.

   

  Pujar