20 de gener de 2021 20/1/21

El PP de Vila-real demana ampliar les ajudes del Consell per a beneficiar a tots els autònoms afectats pel Covid-19

El PP de Vila-real demana ampliar les ajudes del Consell per a beneficiar a tots els autònoms afectats pel Covid-19 - (foto 1)
  • Les ajudes de la Generalitat tan sols beneficiaran al 30% dels autònoms en dotar-les d'una partida insuficient

El Partit Popular de Vila-real ha reclamat hui a través d'una moció que s'amplie la dotació econòmica de les ajudes impulsades per la Generalitat per a poder beneficiar per igual a tots els autònoms afectats pel Covid-19.

El regidor del PP de Vila-real, Carlos Gil, ha explicat que la Generalitat va anunciar unes ajudes directes per als autònoms de la Comunitat Valenciana el passat 20 d'abril però amb una partida insuficient.

A més, el criteri per a la concessió de les ajudes era l'ordre d'entrada per registre. “Es calcula que la quantitat d'ajudes només arribarà al 30% dels autònoms, la qual cosa és sens dubte insuficient”.

Gil explica que l'estat d'Alarma i les crisis del coronavirus ha portat a molts autònoms a no poder facturar absolutament res en setmanes, “la qual cosa està provocant situacions molt complexes” i està arrossegant a una greu destrucció d'ocupació “i pot provocar que moltes empreses no puguen tornar a alçar la persiana”. Ara ja s'ha tancat el termini per a la presentació de sol·licituds d'ajudes, “per la qual cosa és més fàcil saber la quantitat que necessiten per a arribar a tots els autònoms de manera equitativa”.

Davant aquesta situació injusta, el regidor explica que “demanem a través d'una moció al ple que es reclame a la Generalitat augmentar la partida pressupostària de manera que es puguen atendre totes les sol·licituds presentades".

Pujar