24 de setembre de 2020 24/9/20

Vila-real defensa la seua proposta EDUSI i presenta un recurs a la valoració de la primera convocatòria d'ajudes europees

    El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprova aquesta vesprada la interposició d'un recurs contenciós administratiu per a aconseguir una nova valoració de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), presentada per la ciutat a la primera convocatòria d'ajudes europees. A més, la sessió ordinària d'abril servirà també per aprovar la concessió del títol de Filla Predilecta de la Ciutat a l'empresària i dissenyadora de moda de bany Dolores Cortés, així com les Medalles de la Ciutat a la Consolació (or), Els XIII (or) i l'emissora local de Cadena COPE (plata).

    El contenciós per l’EDUSI es presenta després de les al·legacions i el requeriment previ formulat pel consistori a la resolució de la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, en entendre que l'estratègia DUSI elaborada per l'Ajuntament i els agents socials i econòmics de Vila-real era mereixedora d'una major valoració. “L'obligació del consistori és defensar els interessos dels vila-realencs davant qualsevol instància; estem convençuts que el document EDUSI que vam elaborar entre tots és l'estratègia que necessita la nostra ciutat per seguir avançant i, per açò, anem a utilitzar tots els mitjans al nostre abast per poder dur-la a terme. Per a açò, l'ajuda i la col·laboració d'altres administracions i l'obtenció de fons europeus és fonamental”, assenyala l'alcalde de la ciutat, José Benlloch. A més del recurs a la primera convocatòria, Vila-real té pendent de resolució la segona convocatòria d'ajudes europees a l’estratègia DUSI.

    D'altra banda, el Ple municipal acordarà la concessió de nous honors i distincions de la ciutat. Entre ells, destaca el nomenament de Dolores Cortés Goterris com a Filla Predilecta de Vila-real, un reconeixement que pretén posar en valor la capacitat emprenedora i innovadora de l'empresària vila-realenca, que compta ja amb guardons com el Premi a la Dona Treballadora de les Corts (2003), el Premi de l’UJI per la seua trajectòria empresarial (2005) o la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball del Govern (2002). A més de Dolores Cortés, la corporació municipal atorgarà la concessió de la Medalla d'Or de la Ciutat a la Consolació, en el 150é aniversari de la seua arribada a Vila-real; Medalla d'Or a l'Agrupació Coral Els XIII, per la seua activitat teatral i musical centenària; i Medalla de Plata a la Cadena COPE, l'emissora de la qual a Vila-real compleix 50 anys en aquest 2017. “Tots ells són part fonamental del que és Vila-real hui dia i exemple a seguir en tots els seus àmbits”, assenyala Benlloch.

    També en el capítol de reconeixements, el Ple aprovarà proposar a la Generalitat Valenciana la condecoració de l'agent de Policia Local Alejandro Rodrigo Jiménez-Montesinos amb la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig. La condecoració pretén reconéixer la valentia i professionalitat de l'agent en la seua actuació en l'incendi d'un habitatge a Vila-real, d'on va aconseguir rescatar amb vida la seua propietària, juntament amb diversos agents del Cos Nacional de Policia,  malgrat el risc de la intervenció.

    Pujar