2 de desembre de 2020 2/12/20

Cs de Vila-real considera que la recuperació de l'ambulatori de Torrehermosa no pot produir-se a costa del retall en biblioteques

Cs de Vila-real considera que la recuperació de l'ambulatori de Torrehermosa no pot produir-se a costa del retall en biblioteques - (foto 1)
  • El portaveu, Domingo Vicent, defensa "uns serveis sanitaris i educatius dignes per a la localitat"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha assegurat, després de la notícia sobre l'ampliació de l'ambulatori de Torrehermosa que "la recuperació d'aquest Centre d'Atenció Primària és necessari, ara més que mai per la pandèmia, però la seua ampliació no pot condicionar altres serveis tan importants com la biblioteca central o el Centre de Formació per a Persones Adultes Antiga Panderola, que es desenvolupa en aqueix mateix edifici". "A Vila-real, el servei de biblioteca i sales d'estudi està saturat, per la qual cosa si retalles un, no estàs solucionant el problema l'estas agreujant", ha manifestat Vicent, qui ha afegit que "la Biblioteca central és utilitzada per persones amb menys recursos per a tindre accés a material de lectura o per a estudiar".      

En aquest sentit, el regidor "des de Cs ens agradaria saber com pensa concentrar-lo tot en la BUC, quan actualment a penes hi ha destinats una desena de pupitres per a estudiants i un bon nombre de prestatgeries sense llibres, a més de que l'edifici compta amb deficiències com a goteres en els banys". "Si l'equip de Govern pretén que una ciutat de 50.000 habitants únicament compte amb una biblioteca almenys que aquesta siga digna", ha destacat l'edil. "També ens agradaria saber si aquesta decisió descarta per complet que la EOI es trasllade a la BUC i és una manera del bipartit de tirar la tovallola davant el conflicte amb Compromís per la cessió de l'immoble a Conselleria", ha assenyalat Vicent.       

Així mateix, el portaveu s'ha preguntat "què passarà ara amb la comissaria i per què l'equip de Govern ha prescindit de la idea de traslladar l'ambulatori a aquest edifici". "Potser, això vol dir que li han tornat a donar llargues per a instal·lar-la en el nou enclavament al costat dels Jutjats", ha apuntat l'edil i ha afegit que "no obstant això, per a Cs habilitar el centre Verge de Gràcia a l'actual edifici de la Comissaria era un emplaçament que ens planteja molts dubtes".

Pujar