31 de maig de 2020 31/5/20

Vila-real celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb la Comunitat de Regants i una activitat didàctica a la Casa de l’Assut

Vila-real celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb la Comunitat de Regants i una activitat didàctica a la Casa de l’Assut - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb la Comunitat de Regants i una activitat didàctica a la Casa de l’Assut - (foto 2)

  Cada 22 de març Vila-real se suma a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, declarat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1992, amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenibles dels recursos. Per aquest motiu, la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic celebra al llarg d'aquesta setmana diferents activitats, juntament amb la Comunitat de Regants, perquè els escolars coneguen el cicle de l'aigua i la importància del respecte cap al medi ambient per a la seua conservació.

  Així, una de les principals activitats és, com cada any, l'obertura de la Casa de l’Assut del Termet, que en aquesta ocasió compta amb la visita de prop de 400 xiquets de sis a 14 anys. Una sèrie de visites guiades que es realitzen entre el 18 i el 22 de març en les quals ha participat el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, que ha pogut conéixer de primera mà els Quaderns de Reg, un nou material didàctic infantil presentat per la Comunitat de Regants, que pretén fomentar l'activitat del reg entre els més menuts.

  El president de la Comunitat de Regants, Pasqual Broch, explica que “amb motiu del 150 aniversari, un dels objectius que té l'entitat és el foment de l'agricultura entre els més menuts, per això vam decidir elaborar la primera edició d'aquest material didàctic, que s'ha repartit entre els escolars aprofitant aquestes jornades”.

  Quaderns de Reg, elaborat per les il·lustradores vila-realenques Laulauenlaseuatinta, compta amb l'assessorament de la Comunitat de Regants i amb la col·laboració de la Regidoria d'Agricultura, i s'han editat 2.000 exemplars que, tot i que estan dirigits al públic infantil, també serveixen per a altres edats. El material, a banda de fomentar l'ús racional de l'aigua i donar a conéixer la història i evolució del reg a Vila-real, també dóna espai a aspectes relacionats amb la citricultura, i especialment amb la taronja.

  L'edil Josep Pasqual Sancho assenyala que “per a nosaltres és molt important fomentar els valors de la sostenibilitat des de la infància i adolescència, per això tots els anys organitzem aquesta activitat, de la mà de la Comunitat de Regants, que obri les portes d'un dels seus emblemes, com és la Casa de l’Assut, per a donar-los a conéixer als més joves un dels nostres elements més importants: l'aigua”. “La nostra ciutat compta amb un ric patrimoni natural i vegetal que no existiria sense l'aigua, com tampoc no existiria la nostra economia tal com la coneixem ni la nostra història”, assenyala.

  Entre els centres educatius que ja han participat en les visites aquesta setmana es troben La Ntra. Senyora de la Consolació, Botànic Calduch, Angelina Abad, Pasqual Nàcher, Concepció Arenal, Bisbe Pont, José Soriano i Pintor Gimeno Baró, els dos últims aquest dijous 21. Tancaran les visites aquest divendres 22, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, els alumnes del col·legi Escultor Ortells i els de Carlos Sarthou.

  Pujar