28 de setembre de 2020 28/9/20

Vila-real celebra el Dia Internacional de Ciutats Educadores amb l'adhesió a tres grups de treball dins de la Xarxa Estatal

  Com a membre de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, Vila-real celebrarà el pròxim 30 de novembre el Dia Internacional de Ciutats Educadores. Entre les activitats, amb una alta càrrega simbòlica, destaquen la instal·lació d'una pancarta commemorativa en la balconada de l'ajuntament i la lectura del Manifest de Ciutats Educadores, aprofitant la cloenda del congrés Nous Usos del Temps, que se celebrarà el mateix dia en l'Auditori Municipal.

  "No obstant això, dins de la fira Destaca, l'expert Joan Manuel del Pozo ha impartit una conferència titulada Ciutats educadores: democràcia i coneixement, que també s'emmarca en la celebració d'aquesta jornada", explica la regidora d'Educació, Mónica Mañas, qui assegura que "al marge d'aquests actes, la Regidoria d'Educació s'ha centrat en els últims temps a treballar en un rerefons més profund, de la mà de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, de la que Vila-real és membre des de 1997".

  Per açò, assenyala que "aquest equip de govern progressista ha volgut tenir una major presència en aquesta organització internacional -que impulsa un projecte educatiu que afecta a totes les àrees de l'administració local i on es treballa d'una manera transversal qualsevol acció educativa municipal- i s'ha sumat a tres xarxes de treball".

  Enguany, la ciutat catalana de Lleida ha sigut nomenada Ciutat Coordinadora de la Xarxa Estatal i ha proposat diferents línies d'actuació a tots els municipis adherits. Vila-real formarà part del grup Ciutat Educadora i Turisme Sostenible. El patrimoni com a valor identitari de les ciutats, que pretén establir una reflexió i actuació entre el turisme i la ciutat educadora, amb l'objectiu de minimitzar els impactes negatius que genera el turisme i maximitzar els beneficis per a la població.

  Una altra de les xarxes en les quals es troba Vila-real és la denominada Un model d'impuls de la formació professional des del món local, que cerca compartir experiències i crear un model que corregisca les manques formatives dels cicles formatius, mitjançant polítiques actives municipals que milloren l'ocupació.

  Vila-real també formarà part de la línia Ciutat Educadora i la Prevenció de l'Absentisme Escolar i l'Abandó Escolar, que pretén treballar la prevenció de l'absentisme i l'abandó escolar des de la família, els menors i el professorat.

  "Totes aquestes xarxes temàtiques tenen una durada de dos anys, es treballa a distància i hi ha dues trobades presencials a l'any", indica Mañas, qui destaca la importància del rol educatiu per part dels governs locals per a aconseguir l'avanç de la societat.

  Pujar