27 de setembre de 2020 27/9/20

Vila-real aposta per unes festes més respectuoses amb l'entorn

  Les regidories d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i de Festes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, repartiran entre veïns i penyes gots ecològics durant les festes de sant Pasqual, amb l'objectiu d'impulsar unes celebracions més respectuoses amb l'entorn i minimitzar l'impacte dels residus que es generen durant els festejos.

  Es tracta de gots orgànics, elaborats amb plàstics biodegradables, amb certificat de qualitat i una inscripció sobreimpresa que recorda les seues característiques i que els departaments de Medi Ambient i Festes faran arribar als vila-realencs. 

  El responsable de Medi Ambient, Josep Pasqual Sancho, assegura que "l'ús de gots de plàstic es dispara en festes, especialment en penyes i casals i també en locals, la qual cosa produeix un important volum de residus que, gràcies a aquesta iniciativa, podem reduir, gràcies als gots confeccionats amb un material molt més ecològic, que pot ser eliminat com a residu orgànic, ja que és biodegradable".

  Per la seua banda, l'edil de Festes, Javier Serralvo, destaca que "aquesta és una gran oportunitat per a seguir fent unes festes més respectuoses amb l'entorn", al mateix temps que anima a participar. 

  Les penyes participants en l'assemblea de la Comissió de Penyes que se celebrarà aquesta vesprada a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural rebran més informació sobre com participar i com obtenir els gots.

  Pujar