elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real ajudarà a les penyes taurines que tingueren bous comprats per a Sant Pasqual com a gest de suport a la festa i al sector ramader

Vila-real ajudarà a les penyes taurines que tingueren bous comprats per a Sant Pasqual com a gest de suport a la festa i al sector ramader

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, han mantingut hui una reunió telemàtica amb representants de les sis associacions taurines de la ciutat per a abordar la situació del bou al carrer, que també s'ha vist afectat per la crisi sanitària, tant per la suspensió de festejos com per les conseqüències econòmiques en el sector de les ramaderies de bous braus. Entre els assumptes que s'han tractat en la trobada cal destacar la proposta del primer edil de, com una mesura excepcional, ajudar econòmicament a les associacions taurines que tingueren ja algun cap de bestiar comprat o compromés per a les festes de Sant Pasqual, que han hagut de suspendre's a causa de la pandèmia.

  Benlloch ha emmarcat aquesta reunió en els contactes amb la societat civil dins del Pacte local pel renaixement de Vila-real, un municipi en el qual l'afició al bou al carrer té un pes important. “Els he traslladat el meu suport a la festa i al sector econòmic que mobilitza”, ha remarcat l'alcalde, qui ha recordat que el grup municipal socialista ha presentat al ple una moció referent a això, instant a les administracions a garantir ajudes per a les ramaderies, que a causa de la suspensió dels festejos taurins no tenen possibilitat de donar eixida als animals que han sigut criats per a la seua exhibició.

  Precisament “per a no generar més pèrdues a les ramaderies ni a les associacions taurines” de la ciutat, l'alcalde ha plantejat que el consistori ajudarà econòmicament a les entitats que “tingueren bous comprats o compromesos per a les festes de Sant Pasqual, de manera que aquests animals es pogueren exhibir en les pròximes celebracions patronals de setembre si finalment es poden celebrar o al maig del pròxim any”. Es tractaria d'una mesura excepcional, com a gest de suport a la festa i a les ramaderies de bous de lídia en un any complicat per a aquest sector.

  A més, Benlloch també ha explicat les reunions que ha mantingut amb el secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, en les quals s'han plantejat opcions per a anar reprenent els festejos taurins com l'ús de places portàtils, que permetrien controlar millor les condicions de celebració de l'espectacle i l'aforament. “Sempre anteposant la salut de tots i totes, estem disposats a valorar alternatives per a recuperar l'activitat del bou”, insisteix l'alcalde.

  En la trobada han participat les associacions taurines Bou de Sant Pasqual, Amics del Bou, Guarismo 9, José María Manzanares, 1 Bou + i Vila-real Taurina, a més del president de la Comissió del Bou, José Pascual Adsuara i el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás.

  Pujar