19 de gener de 2021 19/1/21

Vila-real activarà un registre municipal de voluntariat per a canalitzar l'ajuda ciutadana durant la crisi de la COVID-19

Vila-real activarà un registre municipal de voluntariat per a canalitzar l'ajuda ciutadana durant la crisi de la COVID-19 - (foto 1)

    La Junta de Govern Local aprovarà aquest dimarts la creació d'un registre municipal de voluntariat la principal funció del qual serà canalitzar l'ajuda desinteressada de la ciutadania amb motiu de la crisi sanitària per la pandèmia de COVID-19. La mesura s'implementarà a través de la web de l'Ajuntament de Vila-real on s'habilitarà un apartat específic per a recaptar les dades dels veïns i veïnes que estiguen en disposició de prestar la seua ajuda als col·lectius més vulnerables durant la situació d'estat d'alarma, que està previst que es prolongue com a mínim fins al pròxim 12 d'abril, i a totes aquelles persones que es vegen afectades per la greu crisi sanitària.

    “Estem rebent moltes mostres de solidaritat i propostes d'ajuda desinteressada per part de particulars i empreses, tant grans com xicotetes, alguna cosa que, com a alcalde, m'enorgulleix especialment perquè confirma el que ja sabíem, que Vila-real és una ciutat solidària i disposada sempre ajudar a qui ho necessita”, ha subratllat l'alcalde, José Benlloch. Vistos els múltiples oferiments desinteressats de col·laboració, l'equip de govern considera necessari establir un sistema per a canalitzar i derivar de manera àgil i efectiva aquesta ona de solidaritat. Per a això, la Junta de Govern Local en la seua reunió d'aquest dimarts aprovarà la creació d'aquest registre.

    El departament d'Informàtica de l'Ajuntament s'encarregarà d'habilitar un apartat en la web municipal www.vila-real.es on la ciutadania podrà inscriure's facilitant les seues dades personals així com la informació sobre la mena d'ajuda o col·laboració que està disposat a prestar.

    Aquesta informació es recaptarà, sempre complint amb la Llei de Protecció de Dades, per a “poder canalitzar tota aquesta ajuda amb garanties i de manera que arribe als qui ho necessiten en aquests moments”, ha insistit el primer edil. En aquest sentit, Benlloch ha volgut llançar també una anomenada a la responsabilitat recordant la importància de la “racionalització dels recursos públics”. “En moments com l'actual l'administració ha d'estar per a ajudar i per a posar recursos a la disposició de la ciutadania, però els veïns i veïnes han de ser conscients que si fan un ús innecessari dels recursos públics estan perjudicant altres persones que poden estar en pitjor situació. La solidaritat també consisteix a no demanar ajuda si realment no es necessita”, assenyala el primer edil, qui apel·la al sentit de responsabilitat que “estic segur tenen els vila-realencs i les vila-realenques”.

    Pujar