20 de gener de 2021 20/1/21

El PP Vila-real aconsegueix exigir al Govern millorar els recursos per a garantir el pagament de la renda mínima vital

El PP Vila-real aconsegueix exigir al Govern millorar els recursos per a garantir el pagament de la renda mínima vital - (foto 1)
  • Els populars proposen al Govern arbitre mesures perquè els veïns puguen rebre les ajudes i aconsegueixen el vistiplau del plenari

El Partit Popular de Vila-real ha aconseguit que el ple de la localitat aprove una proposta destinada al Govern perquè es garantisquen recursos suficients perquè l'Ajuntament de la localitat puga pagar la renda mínima vital.

Aquesta ajuda que ha aprovat el Govern central l'han de tramitar els ajuntaments i, per això, des del PP consideren que “s'ha de dotar de més recursos a l'administració local perquè es puguen resoldre les ajudes”.

Així ho ha defensat hui el regidor del PP, Adrián Casabó, qui ha explicat que “sense aqueixos fons addicionals, serà inviable per a les entitats locals gestionar aquesta nova prestació estatal”.

L'edil popular ha recordat que les necessitats d'aquells veïns i famílies que es troben en situació vulnerable i no disposen de suficients ingressos per a subsistir “desgraciadament s'han incrementat de manera notable des del principi de la pandèmia a Vila-real”.

Casabó explica que des que es va decretar l'estat d'alarma i el tancament de l'economia espanyola, els ajuntaments han registrat un augment en el nombre d'ajudes d'emergència social sol·licitades.

Ara mateix, tal com ha recordat l'edil, hi ha un increment de peticions d'ajuda en les entitats socials de la localitat a conseqüència de la crisi sanitària que ha derivat en una crisi econòmica, “per això és important ara que l'Estat arbitre bé les ajudes i que els ajuntaments puguen donar una resposta eficaç”.

Pujar