21 de setembre de 2020 21/9/20

Vila-real acomiada unes festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia marcades per la seguretat i l’alta participació

Vila-real acomiada unes festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia marcades per la seguretat i l’alta participació - (foto 1)

  Vila-real es va acomiadar ahir de 10 intensos dies de festa en honor a la Mare de Déu de Gràcia en els quals la seguretat i l'alta participació han sigut la tònica predominant juntament amb l'èxit de les actuacions musicals i també de la resta d'esdeveniments multitudinaris, que han atret milers de persones.

  El regidor de Festes, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet balanç del període festiu destacant “el gran treball realitzat abans, durant i després dels festejos per tot l'equip de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, els cossos i forces de seguretat, Serveis Públics i tots els departaments de l'Ajuntament implicats en que tot isca bé, especialment la logística i la seguretat”.

  En aquest sentit, ha assenyalat que la Policia Local ha realitzat 650 operatius, als quals se sumen els 350 de la Policia Nacional, i apunta que “s'ha complit el principal objectiu, que és la participació”. Especialment, destaca actes com el concurs de paelles, el sopar de tombet de bou, els empedrats, el sopar de veïns o el macrosopar de penyes, juntament amb la xulla, “tots esdeveniments multitudinaris que s'han desenvolupat amb normalitat”, indica. A més, demana disculpes per les molèsties, “tot i que són habituals en aquests dies, i més tenint en compte que hi ha 461 penyes, 41 més que en 2016”.

  L'intendent cap de la Policia Local ha desgranat les dades relatives als incidents registrats, assegurant que “han sigut unes festes molt tranquil·les”. Enguany s'han documentat 63 queixes per molèsties –enfront de les 69 de fa un any- i finalment s'han interposat quatre denúncies a penyes per embrutar la via pública, sis per molestar al veïnat i una més per no donar-se d'alta en el registre de penyes.

  A més, s'han realitzat controls d'alcohol i drogues que s'han saldat amb cinc denúncies de caràcter administratiu –no superen el 0’60- per consum d'alcohol al volant i tres més per drogues. Quant a incidents, només s'ha tingut constància d’una baralla que va finalitzar amb un ferit lleu i tres ferits en els actes taurins: un jove de 19 anys de Castelló amb una contusió al genoll, un vila-realenc de 20 anys amb una banyada a l'escrot i un castellonenc de 24 anys amb una puntada a la cama.

  “Enguany, tenint en compte els atemptats del mes d'agost, hem reforçat les mesures de seguretat en els recintes on s'han realitzat esdeveniments multitudinaris, així com al futbol, com a molts aficionats van poder comprovar ahir”, afirma Nieto.

  Per la seua banda, el president de la Junta de Festes ha explicat que “un any més, la festa estava en els carrers, ens ha visitat moltíssima gent i ens ha sorprès la bona acollida que han tingut alguns actes, especialment les actuacions de Loquillo, amb una plaça a vessar i un gran espectacle, així com el Duo Dinàmic o l'Orquesta Centauro”.

  Colás, que ha recordat que en breu es renovarà la Junta de Festes, ha agraït la seua implicació a totes les persones que han treballat “de manera altruista”, igual que a la reina i dames, i ha reivindicat la “varietat i pluralitat” del programa de festes.

  Un programa que ha arribat en paper a 12.000 persones i a més de 30.000 persones de manera digital, amb un increment d'usuaris, que en la seua majoria han accedit des de l’APP municipal, que continua en ascens, instal·lada ja en 2.500 dispositius.

   

  Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017

  Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2017Entrar en el especial
  Pujar