elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real acollirà un recinte per a actes taurins en suport al sector i defensa de la tradició del ‘bou al carrer’

Vila-real acollirà un recinte per a actes taurins en suport al sector i defensa de la tradició del ‘bou al carrer’
  • La Generalitat Valenciana ha autoritzat l'espai, situat al costat del jardí de Jaume I, que albergarà ja actes aquest cap de setmana

Vila-real acollirà un recinte taurí per a la realització de festejos de ‘bous al carrer’ després de la sol·licitud tramitada per una empresa privada, que compta amb les corresponents autoritzacions de la Conselleria de Justícia i la Conselleria de Sanitat. El consistori ha manifestat des del primer moment la seua voluntat que la ciutat puga continuar celebrant actes taurins, complint amb les mesures de prevenció per la COVID-19, en suport al sector de les ramaderies de caps de bestiar braus i en defensa de la tradició del bou al carrer, “que a Vila-real està documentada des del segle XIV”, tal com recorda el regidor de Festes, Diego A. Vila.

Segons la normativa aprovada per la Generalitat Valenciana que regula la celebració de festejos taurins en l'actual situació de crisi sanitària –i en l'elaboració de la qual va participar l'alcalde de Vila-real, José Benlloch- aquests actes només poden dur-se a terme en places de bous o recintes tancats i els ajuntaments han de manifestar expressament la seua voluntat d'acollir-los encara que l'autorització correspon al govern autonòmic. En aquest cas, després de la sol·licitud per part de l'empresa Montauro, la Generalitat ha autoritzat la instal·lació d'aquest recinte, amb capacitat per a 800 persones, tot i que la xifra d’entrades estarà condicionada al que estableixen les autoritats sanitàries, i amb totes les mesures de prevenció per la COVID-19 incloses a la normativa autonòmica. El recinte, situat al costat del jardí de Jaume I, albergarà actes ja aquest pròxim cap de setmana i romandrà instal·lat fins al 25 d'octubre.

“Com a municipi de tradició taurina, des del primer moment vam manifestar la nostra voluntat de facilitar l'activitat d'un sector que està patint també les conseqüències d'aquesta crisi, i la prova és que ja s'estan havent de sacrificar caps de bestiar per la suspensió dels actes de bous al carrer”, assenyala Vila, qui recorda que en el cas de Vila-real no s'ha pogut celebrar els tradicionals actes de les festes de maig i setembre. “De la mateixa manera que hem facilitat la reactivació d'altres sectors econòmics, considerem que el sector del bou al carrer també té dret a reprendre la seua activitat, sempre amb totes les mesures sanitàries i complint la legislació, i per això no hem dubtat a permetre la instal·lació d'aquest recinte taurí”, conclou el regidor, recordant el gran impacte econòmic que el bou al carrer té en la Comunitat i la important afició que hi ha al municipi i la província.

Pujar