8 de març de 2021 8/3/21

Vila-real acollirà en Destaca l’esdeveniment Open Innovation

Vila-real acollirà en Destaca l’esdeveniment Open Innovation - (foto 1)

  La fira Destaca, que celebra la seua tercera edició del 14 al 16 de novembre al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real, comptarà en la seua programació amb un esdeveniment en el qual es posarà en contacte el món empresarial amb el sector científic i l'Administració per a fomentar l'impuls emprenedor. Es tracta del Fòrum de Finançament i Open Innovation Area, que organitza el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, dins de Focus Pime i Emprenedoria.

  La regidora d'Innovació de l'Ajuntament de Vila-real, Mónica Mañas, ha presentat l'esdeveniment, acompanyada pel director del CEEI, Justo Vellón; la directora general d'Internacionalització de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i directora adjunta de l'IVACE, María Dolores Parra, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda.

  "Vila-real forma part de la xarxa Innpulso, és Ciutat de la Ciència i la Innovació, va crear la Càtedra Ceràmica juntament amb l'UJI i presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats de la Innovació, però tots aquests avanços són insuficients si no repercuteixen en les empreses", explica Mañas. "Per això vam crear la fira Destaca, que ens va servir per a fer un pas més i millorar el contacte entre el sector científic i divulgatiu i l'Administració, que també juga un paper molt important", assenyala i afig que "Vila-real aposta per la innovació i per la promoció d'un ecosistema innovador i per a fer-ho possible necessitem treballar units tots els agents implicats", incideix.

  Per la seua banda, el director del CEEI justifica la inclusió de l'esdeveniment dins de Destaca, ja que considera que "aquesta cita és tot un referent en l'àmbit de la transferència del coneixement científic i tecnològic i compartim un objectiu comú, per la qual cosa des de 2014 sempre hem donat suport a Destaca, perquè volem contribuir a l'èxit d'aquesta iniciativa, que cada vegada és més coneguda fora de les nostres fronteres".

  La fira comptarà, el dijous 15, amb l'activitat Open Innovation, en la qual es posarà de manifest la necessitat que tenen les empreses d'innovar i adaptar-se als canvis, cada vegada més ràpids, per a ser competitives i s'exposaran els casos pràctics d'empreses d'èxit, com Becsa, Zschimmer&Schwarz i Cajamar. "Hi ha dos factors clau: agilitat i talent, però també el coneixement i la col·laboració sumen", afirma Vellón. El divendres 16 de novembre serà el torn del Fòrum de Finançament Regional, que mostrarà les novetats i les diferents fórmules de finançament que l'Administració posa a la disposició de les empreses per a impulsar la R+D+i i l'emprenedoria.

  En aquest sentit, María Dolores Parra assegura que la transferència i el coneixement científic i tecnològic són "clau per a afrontar els nous reptes" i destaca la creació de sinergies per a impulsar nous avanços. "Des de la Conselleria d'Economia i l'IVACE sempre hem apostat pel treball conjunt i per la descentralització, perquè no tot es concentre en les mateixes zones, generant economia a tot el territori", apunta. "També sabem que tenir una gran idea però mancar d'ajudes i finançament és inviable i volem que tot aquell que tinga un projecte en ment puga donar-li forma, per açò és molt important que les empreses s'acosten a Destaca, ja que anem a donar molta informació perquè facen realitat els seus projectes innovadors", assegura.

  Juan Carda ha posat el focus en la divulgació perquè la ciència "se socialitze i arribe a tota la societat perquè siguem conscients de tot el que implica en la millora de la nostra qualitat de vida". A més, afirma que Destaca pretén fomentar "que les noves generacions s'animen a prendre el relleu dels científics del present, ja que els necessitem per al futur i perquè la ciència mesura el progrés i la llibertat d'una societat: com més coneixement tinguem, més lliures serem".

  "Destaca aconsegueix la confluència perfecta, unint empreses de tot tipus, des de grans fins a start-ups, passant per pimes, amb el coneixement científic i la universitat, l'Administració i els estudiants", explica Mónica Mañas, qui recorda que la fira s'estructura en quatre grans temàtiques, com són la indústria, l'agricultura, els materials avançats i la salut i l'esport i anima els veïns a assistir.

   

  Pujar