21 d’octubre de 2020 21/10/20

Un total de 497 famílies amb xiquets de tres anys podran presentar la seua sol·licitud d’admissió en els col·legis de Vila-real de manera telemàtica

  • La Regidoria d'Educació remetrà una carta informativa a les famílies explicant el procediment per a la tramitació online que requerirà d'una clau d'accés per a emplenar el formulari d'admissió en els centres educatius de la ciutat

Un total de 497 famílies amb xiquets i xiquetes de 3 anys podran presentar la seua sol·licitud d'admissió de manera telemàtica en els col·legis de Vila-real per al curs 2020-2021 a partir del 8 i fins al 16 de juny. A més, els pares i mares de 427 xiquets i xiquetes de 2 anys podran optar a alguna de les 60 places públiques ofertades a l'escola infantil El Solet i els col·legis Concepción Arenal i Carlos Sarthou.

Enguany, a causa de la crisi sanitària per la pandèmia de la COVID-19, el procediment d'admissió per a la matriculació escolar es realitzarà de manera electrònica per a evitar tràmits presencials, segons ha establit la Conselleria d'Educació. Per aquesta raó, la Regidoria d'Educació que dirigeix Aida Beteta, enviarà una carta informativa als pares amb xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys per a explicar-los el procediment a seguir per a dur a terme aquesta sol·licitud online que requerirà d'una clau d'accés per a poder emplenar el formulari d'admissió en els centres educatius de la ciutat. Les persones que no tinguen accés a mitjans electrònics podran realitzar el procediment d'admissió de manera presencial, amb cita prèvia, en els centres educatius en els quals sol·liciten plaça com a primera opció en les mateixes dates que el procediment telemàtic.

L'estat d'alarma també ha fet impossible que s'organitzen les jornades de portes obertes i visites als col·legis perquè les famílies decidisquen on estudiaran els seus fills i filles. Davant aquesta situació, la Regidoria ofereix la possibilitat de fer aquestes visites virtuals a través de la web municipal, en l'àrea d'Educació, on els pares podran veure els vídeos informatius dels centres docents i conéixer les seues instal·lacions, activitats i programes educatius a l'hora de decidir. Per primera vegada, també es podrà veure en format digital l'oferta educativa dels centres d'Educació Infantil perquè les famílies trien l’escoleta que consideren més adequada.

A més, la Regidoria d'Educació juntament amb de la Regidoria de Normalització Lingüística han editat la guia educativa municipal, Recull 2020, en format digital. La guia recull la informació sobre tots els centres educatius de Vila-real, tant públics com concertats: una amb els centres d'Infantil i Primària i una altra dedicada als de Secundària que es pot consultar en: www.vila-real.es/recull.

Aquestes guies també inclouen informació sobre les associacions de Vila-real així com d'altres centres que ofereixen diferents ensenyaments com el Conservatori Mestre Goterris, la UNED, l'oferta de cursos del Centre de Formació de Persones Adultes, l’Escola de Tradicions Local i l’Espai Jove.

Pujar