3 de juny de 2020 3/6/20

El Suprem obliga a pagar 1,1 milions per l’ocupació de terrenys del José Soriano

El Suprem obliga a pagar 1,1 milions per l’ocupació de terrenys del José Soriano - (foto 1)

  El pressupost del 2018 de l'Ajuntament de Vila-real haurà d'esperar. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, després de rebre un nou auto del Tribunal Suprem que ratifica l'obligació de pagar 1,1 milions d'euros a un dels propietaris dels terrenys on se situa el col·legi José Soriano.

  “Just quan ho teníem tot preparat per a aprovar els pressupostos, fa escassos dies ens va arribar aquesta resolució que ens desmunta novament els càlculs per al 2018”, assegura, “després que a finals del 2017 patírem una situació similar”.

  “Una vegada més, són les sentències i obligacions judicials que hem heretat de l'anterior govern popular -que durant 16 anys es va dedicar a jugar al Monopoly- les que ara hem de gestionar els qui estem al capdavant de l'equip de govern”, lamenta.

  Per a Benlloch aquest auto és un dels més durs i que “més vergonya” causa a l'equip de govern, ja que “es refereix a un veí maltractat pel PP i que porta ni més ni menys que des de 2004 batallant per fer justícia i lluitant contra el consistori”.

  Tal com explica el primer edil, el terreny en el qual se situa el José Soriano estava delimitat com a zona verda escolar en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) i per a dur a terme aquesta previsió “es podien utilitzar diverses fórmules, bé a través de compra directa, arribant a un acord amb el propietari per a pagar-li a terminis o a través de gestió urbanística, lliurant-li un altre solar del mateix valor a canvi”. “Després de denegar-li l'expropiació, diferents sentències li van donant la raó a aquest veí, que però el PP opta per l'ocupació directa sense donar-li ni un euro i construeix el col·legi, on hauria d'haver-hi un quart institut, ja que just al costat hi ha un altre centre de primària”, afig.

  Finalment, segons argumenta Benlloch, “dels 7.000 metres marcats, 4.000 els cedeix la família Soriano a través d'un acord i la resta es deuen a tres famílies diferents a les quals se'ls va ocupar la seua parcel·la, dues d'elles ja en els tribunals quan arribem a l'equip de govern”. “Amb una arribem a un acord per a pagar-li 900.000 euros en quatre anys, estalviant una important quantitat, però amb aquest veí és impossible, ja que té clar que vol arribar fins a l'última instància, cosa que comprenem”.

  En total, dels 1,3 milions que sol·licita, la valoració del jurat d'expropiació determina que han de ser 1.130.000 euros. “El problema està ara en saber a quant ascendeixen els interessos, ja que són molts els anys que porta aquesta persona en litigis i és una cosa que hem de saber abans de fer un pas en els pressupostos”, aclareix.

  Així, una vegada se sàpia quina és la quantitat final que s'ha d'abonar, l'equip de govern prendrà una decisió i haurà de tornar a quadrar els pressupostos. “Si no tenim marge, haurem de llevar més d'un milió d'euros destinats a altres qüestions per a fer front a aquesta resolució”. “M'encantaria tenir els pressupostos i engegar multitud de projectes de futur que la ciutat necessita, però dediquem una gran part del nostre temps a gestionar un passat que no mereixem”, indica.

  Benlloch afirma que “la gent no té la culpa que s'hagen fet tan malament les coses, però per desgràcia haurem de parlar durant molt temps de l'herència rebuda, encara que a l'oposició li moleste”. “El problema de Vila-real és el PP, ara nosaltres paguem les conseqüències de les fotos que alguns es van fer i el que s'ha fet és molt greu, però amb una gestió responsable ho podem solucionar”, conclou.

  Pujar