elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

SMARA VILA-REAL prepara els enviaments per a la «caravana per la pau»

SMARA VILA-REAL prepara els enviaments per a la «caravana per la pau»

  A hores d'ara Smara Vila-real és troba preparant la seua Aportació a l'habitual «caravana per la pau» que anualment des del port d'Alacant parteix fins a els camps de refugiats sahrauís carregada d'aliments bàsics I altres productes de primera necessitat.

  Les diferents associacions de suport i ajuda al poble sahrauí dels municipis valencians són  les encarregades d'organitzar les campanyes de recollida i de gestionar els diferents aportacions per a optimitzar al màxim els enviaments.

  Des d'SMARA VILA-REAL, Associació d'ajuda al poble sahrauí s’agreix la resposta solidaria una vegada més dels veïns i veïnes de Vila-real i especialment a les Purissimeres, la Fundació Caixa Rural Vila-real i l'Ajuntament de Vila-real tot tenint present les circumstàncies actuals on la situació provocada per la crisis sanitària de la COVID 19 han impossibilitat la realització de les activitats habituals dirigides a la recollida voluntària d’aliments, centrant-se la campanya d’enguany en la gestió i adquisició directa als propis productors d’aliments bàsics a l’engròs.

  Les aportacions han permet l’adquisició i imminent enviament d’importants quantitats d’aliments. En concret 1950 kg  de fesols, 1950  kg de cigrons. 750 kg de arròs, a més de 186 samarretes, equips informàtics  i 22 caixes de material sanitari divers.

  Recordem que prop de 200.000 persones de la població refugiada sahrauí a Tindouf viuen actualment en els campaments, en unes condicions climàtiques i geogràfiques molt extremes, on la temperatura arriba a l'estiu els 50 graus i els hiverns són molt freds acompanyats de grans tempestes de sorra. Aquestes condicions fan molt difícil, quan no impossibiliten, qualsevol tipus d'activitat agrícola a la zona que pugui generar recursos que donin suport a la ja precària dieta de la població refugiada sahrauí.

  Segons el programa Mundial d'Alimentació, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per al Refugi (Acnur), les ONG que treballen sobre el terreny, i la pròpia Mitja Lluna Roja Sahrauí, la quota mensual d'aliments bàsics que es distribueix a la població refugiada sahrauí no cobreix el 50 per cent de les seves necessitats. Hi ha un alt índex de desnutrició i anèmia, sent un 30 per cent de desnutrició i més de l'50 per cent en menors de cinc anys. Per contribuir a pal·liar aquestes condicions, SMARA VILA-REAL juntament amb altres entitats realitzen anualment la campanya de recollides d'aliments per al seu enviament als campaments.

  Pujar