5 d’agost de 2020 5/8/20

Serveis Públics comptarà amb 37 aturats agrícoles per a netejar barrancs, camins rurals i l'entorn del Termet

  • Els operaris agrícoles escometran també el desbrossament dels escocells per a dignificar l'arbratge urbà i condicionaran l'entorn del Molí la Vila

Un total de 37 persones procedents de l'atur agrari s'incorporaran a la Regidoria de Serveis Públics de l'Ajuntament de Vila-real dilluns que ve 3 d'agost per a fer treballs de millora a l'entorn del Termet, on es destinarà una brigada permanent, i netejar camins rurals i barrancs en previsió de les possibles pluges de tardor. Els operaris agrícoles escometran també el desbrossament dels escocells per a dignificar l'arbratge urbà i condicionaran l'entorn del Molí la Vila per a recrear una zona típica del barranc mediterrani.

Els treballadors agrícoles, 32 operaris i 5 capatassos, seran contractats per l'Ajuntament de Vila-real, a través de l'atur agrari i estaran del 3 d'agost al 30 de setembre fent tasques com el desbrossament dels marges i encreuaments dels camins rurals així com la neteja dels barrancs per a evitar al màxim els efectes de les pluges torrencials. En concret, el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha indicat que es farà incidència en el barranc de Ràtils on es retirarà la mala herba i vegetació que pogueren obstruir el pas de l'aigua en l'època de pluges.

Pel que respecta a l'entorn del Termet hi haurà una brigada permanent formada per quatre o cinc operaris encarregats de garantir la neteja, realitzar desbrossaments i condicionament en aquest paratge de gran valor ambiental.

En el terme urbà els operaris agrícoles s'encarregaran de la neteja i retirada d'herbes dels escocells dels arbres per a arreglar i dignificar l'arbratge urbà així com el desbrossament i posterior adequació de l'entorn del Molí la Vila per a recrear una zona típica del barranc mediterrani amb vegetació autòctona.

L'Ajuntament de Vila-real ha pogut contractar els 37 operaris agraris a través d'una subvenció de 118.087 euros procedent del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). El programa de l'organisme públic ha sigut l'encarregat de seleccionar als operaris inscrits en el règim agrari i posteriorment l'Ajuntament ha dut a terme la seua contractació. El pressupost total del programa és de 121.296 euros, dels quals 118.087 euros estan subvencionats pel SEPE i, la resta, 3.208 euros, per l'Ajuntament.

Valverde ha destacat aquest programa en el qual s'ajuda a “mitigar d'alguna forma la desocupació en el sector agrari fora de l'època de campanya agrícola en un moment en què és especialment necessari per la crisi que estem patint i alhora permet dur a terme importants actuacions de manteniment de cunetes, camins rurals, desbrossaments i millora de l'entorn del Termet”.

Pujar