22 d’agost de 2019 22/8/19

Serralvo lamenta el retard en el pagament a proveïdors

Serralvo lamenta el retard en el pagament a proveïdors - (foto 1)

El portaveu de l'equip de govern de Vila-real, Javier Serralvo, ha eixit al pas de les crítiques de PP i Ciutadans davant alguns retards en el pagament de factures registrats en els últims temps. “Abans de res, demanem disculpes als proveïdors que no cobren les factures quan ens agradaria i quan hauria de ser”, explica i assegura que “ens agradaria que es cobrara al més aviat”.

No obstant això, Serralvo, que lamenta aquesta situació, assenyala que “hi ha dues formes de fer les coses: com el PP feia durant el seu mandat o com s'està fent ara”. “Hi ha coses que no ens agraden, i tampoc a les empreses, però els assegure que és l'única forma de fer-ho bé, conforme a la legalitat i amb el màxim respecte a cada euro dels veïns”, assenyala. Tal com ha explicat, fins al 2012, les factures entraven a l'Ajuntament per diferents vies i cada regidor decidia quan les pagava. “Per això, en entrar al 2011 vam trobar factures pendents acumulades als calaixos, amb un import que arribava fins als nou milions d'euros”, afirma.

No obstant això, a partir del 2012 es va establir una nova fórmula perquè totes les factures seguiren el mateix camí, a través del Registre en Atenció i Tràmits. “Tenim un sistema clar, amb els comptes clars, perquè els diners públics és sagrat”, indica, al mateix temps que desglossa l'estricte protocol que segueix una factura després del seu lliurament. “En primer lloc va al departament corresponent i ha de donar-li el vistiplau un tècnic que acredite que els treballs s'han realitzat i el propi regidor de l'àrea. Després passa per la Intervenció municipal, que és qui acaba de revisar que està tot correcte i finalment, si tot està bé, es dóna el vistiplau a Tresoreria perquè pague”, explica.

Així mateix, critica que han sigut PP i Ciutadans els qui han creat noves lleis i major burocràcia perquè hi haja controls, la qual cosa no ens sembla malament, perquè els diners públics han d'estar controlats, però és curiós que en anys de bonança no es preocuparen de res d'això, quan en aquest Ajuntament hi havia un descontrol en la despesa brutal”.

D'altra banda, Serralvo també apunta a la falta de personal que “a vegades provoca que el filtre del control legal vesprada més a aplicar-se, però no ens el saltarem en cap concepte, per moltes crítiques i pressió que exercisca l'oposició”.

A més, l'edil ha recordat que “per si no fos prou, en 2014 i 2018 es van crear noves lleis que complicaven encara més la gestió i també la contractació d'empreses locals, que estan a la nostra filosofia de base”. “En qualsevol cas: les coses es poden fer de manera legal o il·legal i la nostra, per llargs que siguen els tràmits, serà sempre la primera”, manifesta. De fet, tal com apunta, en el que va de 2019, s'han fet transferències per més de tres milions d'euros, “la qual cosa significa que es va pagant, però no al ritme que ens agradaria, ja que són qüestions que no depenen únicament del regidor. Els diners no estan a la butxaca de ningú, no tot és tan fàcil com sembla, igual que fer un pressupost amb sentències que arriben per sorpresa cada any”.

En un altre ordre de coses, Serralvo ha eixit al pas de les crítiques del PP sobre la renúncia de l'Ajuntament a executar un dels quatre projectes de millora de polígons industrials, el de l'àrea de Miralcamp, en no comptar amb el vistiplau de tots els propietaris dels terrenys. “Nosaltres no entrem com feia el PP, sense el consentiment dels amos”, assegura. “Si tenim l'acord de tot el món, perfecte, si no, més val aparcar els projectes, esperar i fer les coses lentes però amb seguretat i ho hem demostrat tota la legislatura”, afig, “així s'estalvien molts processos judicials i sentències milionàries a les arques públiques”, conclou.

ocultar
Serralvo lamenta el retard en el pagament a proveïdors
Pujar