23 de setembre de 2020 23/9/20

Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal

Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal - (foto 1)
  • Vila-real reuneix als seus patrons en aquesta tercera jornada festiva

Galeria de fotos
Vila-real - MDG 2016 - Misa y Procesión
Vila-real - MDG 2016 - Misa y Procesión
Galeria de fotos
Vila-real - MDG 2016 - Concentración Coches Clásicos
Vila-real - MDG 2016 - Concentración Coches Clásicos
MÉS FOTOS
Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal - (foto 2)
Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal - (foto 3)
Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal - (foto 4)
Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia junts a l'Església Arxiprestal - (foto 5)

Després d'una nit carregada de festa els veïns de Vila-real s'engalanen per començar una jornada més tranquil·la, on els actes culturals i litúrgics copen la major part de la programació festiva.

XVI Concentració de Seat 600, motos i cotxes clàssics
Un dels primers actes del dia d'avui ha tingut lloc a la Plaça Major des de les 10.30 hores. El paisatge de l'ajuntament ha estat decorat per uns companys molt especials, una trentena de cotxes i motos antigues han estat exposats per diversos aficionats del món del motor, arribats des de diferents llocs de la província. La XVI Concentració d'aquests vehicles ha tingut com a protagonistes diferents models de Seat 600, motos tan atractives com les Vespes i altres automòbils clàssics atípics en els paisatges urbans.

La Reina, Silvia Cantavella i les seues Dames han acudit a la concentració acompanyades pel regidor de Festes, Javier Serralvo; amb ganes de passar-ho bé. Les Festeres han mostrat una actitud divertida inmortalizant-se amb els cotxes més cridaners. Fins i tot la Reina s'ha atrevit a posar-se als comandaments d'un dels vehicles amb les seves amigues, però sense arrancar el motor.

Abans del lliurament de premis, que reconeixia des del model més antic fins al més valorat pel públic, els cotxes han passejat la seva vistositat i color pels principals carrers de la localitat de Vila-real.

XV Concentració de Gos Rater
Els cotxes clàssics han hagut de compartir protagonisme a la Plaça Major amb uns amics molt peluts. L'Associació de Gos Rater de Vila-real ha organitzat la seva XV Congregació de Gos Rater; han estat molts els veïns que han decidit acostar-se a aquesta reunió al costat dels seus gossos. Hem pogut veure de més majors fins més petits, però tots gaudint d'aquesta jornada dedicada per a ells.

La nota final del matí ha estat marcada per la pólvora de la mascletà de la Pirotècnia Reyes Martí al Parc de la Panderola.

Trasllat de Sant Pasqual
Els actes litúrgics s'han apoderat de la vesprada. Els veïns de Vila-real han tornat a sortir en processó des de la Basílica de Sant Pasqual Bailón, per acompanyar la imatge del seu Patró fins a l'Església Arxiprestal. Allà el Sant s'ha trobat amb la Patrona de la ciutat i protagonista de les festes de septembre, la Mare de Déu de Gràcia; que durant uns dies abandona la seva ermita per acompanyar els seus feligresos durant aquestes jornades festives.

El traslladat ha donat pas a la missa solemne en honor a la patrona, la Mare de Déu de Gràcia. Una celebració religiosa amenitzada per la participació de la Coral Sant Jaume i que ha comptat amb la presència de la Reina i Dames del 2016, així com de les autoritats municipals encapçalades per l'alcalde, José Benlloch.

Una vegada finalitzada l'homilia dues imatges han sortit en processó pels carrers centrals del nucli urbà.

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2016

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2016Entrar en el especial
Pujar