28 de novembre de 2020 28/11/20

La Regidoria de Cultura impulsa durant els festejos el I Cicle d’òrgan

    L'òrgan barroc de l'església Arciprestal de Vila-real, datat en 1724, tornarà a sonar durant els pròxims festejos en honor a la Mare de Déu de Gràcia, dins del I Cicle d'òrgan, patrocinat per la Regidoria de Cultura, per al qual s'han programat dues actuacions a càrrec de reconeguts organistes.

    El primer recital tindrà lloc el dimecres 6, a partir de les 20.45 hores, a càrrec d'Augusto Belau, que oferirà un concert de música barroca europea. Així mateix, veïns i visitants tindran una segona oportunitat per a escoltar les notes de l'històric instrument el dissabte 9, en aquest cas a càrrec del gregorianista i declamador Ismael Villanueva, i de l'organista Esther Ciudad, que interpretaran el Recital Salve Regina.

    "Des de l'Ajuntament de Vila-real volem posar en valor aquesta peça, única a la Comunitat Valenciana, que va ser restaurada fa vuit anys i per a la reconstrucció de la qual es van necessitar més de 12.000 hores de treball i 500 quilos d'estany, amb una laboriosa tasca posterior de posada a punt que va permetre que ara sone com fa més de dos segles", assenyala l'edil de l'àrea, Eduardo Pérez. "És un privilegi poder escoltar aquest impressionant instrument pertanyent a l'organeria valenciana del segle XVIII com el primer dia i les festes patronals van a suposar una nova oportunitat per a gaudir de les seues notes", indica Pérez, "renovant així la fase de vida de l'òrgan que, esperem, puga seguir oferint-nos noves edicions d'aquest cicle que ara iniciem".

    Pujar