26 de maig de 2020 26/5/20

El PSPV-PSOE de Vila-real porta a la Mesa pel Renaixement de Vila-real un decàleg d'accions per a eixir de la crisi per la COVID-19

El PSPV-PSOE de Vila-real porta a la Mesa pel Renaixement de Vila-real un decàleg d'accions per a eixir de la crisi per la COVID-19 - (foto 1)

  El Grup Municipal Socialista traslladarà al debat de la Mesa del Pacte Local pel Renaixement de Vila-real 10 propostes per a impulsar l'economia, garantir l'atenció social i sanitària i promoure la dinamització social i cultural de la ciutat en la desescalada de la crisi per la pandèmia de la COVID-19. Plans de desinfecció, dotació d'equip de protecció personal i test ràpids, programes de cuina solidària o més recursos per a les entitats socials a través de la millora dels convenis actuals són algunes de les propostes que els socialistes posaran damunt de la taula en les reunions amb els grups municipals per a pactar la distribució dels 500.000 euros assignats per l'equip de govern presidit pel socialista José Benlloch per a aquesta Mesa de diàleg, dins del Pacte Local pel Renaixement de Vila-real.

  “El renaixement de Vila-real ha de ser una qüestió de tots, al marge de partidismes i ideologies. Aquest és l'objectiu de la Mesa pel Renaixement de la ciutat que hem constituït tots els grups municipals amb representació en el consistori, amb la finalitat de debatre i consensuar les accions que deuen ajudar-nos a eixir com més prompte millor, junts, d'aquesta crisi. En aquest marc, el Grup Municipal Socialista hem estat treballant en un decàleg de propostes que sotmetrem al diàleg amb la resta de grups polítics, per a consensuar un pla d'acció que aborde, amb recursos econòmics assignats, un full de ruta de la desescalada en els principals fronts afectats per l'emergència del coronavirus: econòmic, sociocultural i sanitari”, assenyala la portaveu del Grup Municipal Socialista i secretària general de l'agrupació local, Silvia Gómez.

  Les 10 propostes plantejades pels socialistes se centren en aquestes tres grans àrees, amb iniciatives com un programa de tests a funcionaris i volunta-ris de l'Ajuntament, completar el banc municipal d’EPI o un Pla especial de desinfecció i condicionament d'espais públics i municipals per a la desescalada, a través del qual es garantiria la neteja de les instal·lacions locals que vagen entrant en servei a mesura que avança la desescalada. En l'àmbit sociocultural, destaca la dotació econòmica per al programa de cuina solidària en col·laboració amb entitats locals, iniciat pel Villarreal CF, amb l'objectiu de poder ampliar-lo i arribar a més menús diaris per a cobrir les necessitats bàsiques de famílies a través d'entitats com Càritas, Joventut Antoniana, Sant Vicent de Paül i Creu Roja, a les quals es planteja també millorar els convenis que mantenen actualment amb l'Ajuntament. “L'aliança amb la societat civil ha sigut sempre un dels pilars principals dels governs socialistes, amb José Benlloch al capdavant. Hem multiplicat per tres les ajudes directes a les entitats, amb més de tres milions d'euros en convenis a l'any. Però la crisi derivada de la pandèmia està desbordant totes les previsions i és necessari que continuem reforçant la col·laboració amb les nostres entitats, sense les quals Vila-real no hauria pogut fer front a la situació com ho està fent”, agrega Gómez. En aquest apartat, els socialistes proposaran també reforçar la plantilla dels Serveis Socials municipals i crear un registre municipal d'iniciatives culturals i esportives.

  En un àmbit més purament econòmic, una de les iniciatives que planteja el Grup Municipal Socialista és la creació d'un innovador programa de VilaBons, a través d'una targeta de prepagament d'ús exclusiu en establiments, comerços o serveis radicats a Vila-real, a més d'una campanya específica de suport al comerç local amb el lema “Comprant al poble, fem poble”. “Del que es tracta és d'unir forces per a generar economia a nivell local i garantir que aquesta riquesa circule a Vila-real, a través de diferents programes d'incentius per al consum de béns i serveis en els nostres negocis, que són a més tremendament competitius i de gran qualitat”, agrega.

  El decàleg de propostes del Grup Municipal Socialista per a la Mesa pel Renaixement de Vila-real es completa amb una línia d'ajudes a les escoles infantils com a garantia de la conciliació de la vida familiar i laboral.

  “Creiem que aquestes propostes són el que Vila-real necessita per a eixir com més prompte millor i en la millors condicions d'aquesta crisi, però, per descomptat, estem oberts al debat, els suggeriments de la resta de grups i les millores que es puguen introduir per a, entre tots, segellar un Pacte Local pel Renaixement de Vila-real que, com altres vegades ha succeït en la nostra història, ens permeta eixir reforçats de l'emergència, gràcies al caràcter emprenedor, innovador i valent de la nostra societat”, conclou Gómez.

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar