30 de març de 2020 30/3/20

PP: "El PSOE declara secrets els contractes amb Axioma per a protegir a l'imputat García Nebot"

PP: "El PSOE declara secrets els contractes amb Axioma per a protegir a l'imputat García Nebot" - (foto 1)
  • El portaveu del PP, Héctor Folgado, es planteja “què ha d'ocultar l'alcalde José Benlloch per a negar-se a facilitar dades sobre un expedient de contractes públics”

El PSOE ha declarat secret l'accés als contractes que l'Ajuntament de Vila-real ha formalitzat amb l'imputat Vicente García Nebot. Així ho ha resolt l'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, en una mostra més de “protecció sobre el hui investigat director general d'Urbanisme”.

Vicente García Nebot ha treballat des de fa més de mitja dècada amb l'alcalde socialista de Vila-real a través de contractes amb Axioma i la fundació Fydu. “Hem sol·licitat accés a aquests expedients una vegada el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Nules ha decidit imputar a García Nebot. El veto imposat per l'alcalde reconeix que alguna cosa ha d'ocultar”.

Així de contundent s'ha mostrat el portaveu del PP a Vila-real, Héctor Folgado, qui ha lamentat que el PSOE es dedique a defensar a un imputat quan el que hauria de fer “és facilitar la documentació que reclamem amb llum i taquígrafs”.

Per a Folgado, “aquesta és la transparència que aplica el PSOE”. “En lloc de facilitar l'accés a contractes públics i permetre la revisió d'aquests, Bell-lloc s'alinea amb qui hui està imputat no sabem per què motius”. “Potser ha d'exposar-los davant la jutgessa que porta el cas, perquè declarar reservat l'accés a contractes públics demostra l'interés del PSOE a ocultar informació pública per emparar a l'imputat García Nebot”.

Cal assenyalar que el PP ha sol·licitat en una dotzena de municipis governats pel PSOE que es faciliten els contractes formalitzats amb Vicente García Nebot. Castelló, Almenara, Almassora, Nules o Borriana són alguns dels municipis en els quals s'ha sol·licitat informació amb l'objectiu de conéixer la quantia real que durant anys ha embutxacat aquesta signatura dirigida per l'imputat director general d'Urbanisme fins al passat 26 de setembre, quan va dissoldre l'empresa.

Pujar