27 de setembre de 2020 27/9/20

Protecció Civil de Vila-real es forma en l'ús de desfibril·ladors

Protecció Civil de Vila-real es forma en l'ús de desfibril·ladors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Protecció Civil de Vila-real es forma en l'ús de desfibril·ladors - (foto 2)
  Protecció Civil de Vila-real es forma en l'ús de desfibril·ladors - (foto 3)

  El Servei Municipal de Protecció Civil assisteix avui a la prefectura de la Policia Local a un curs de desfibril·lació externa semiautomàtica, impartit per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) dins del Plan Nacional de Resucitación Cardiopulmonar.

  "La formació serveix per a renovar, de forma anual, els coneixements necessaris per a la utilització del desfibril·lador semiautomàtic (DESA) i també sobre primers auxilis", tal com indica el responsable del Servei Municipal, Ismael Solsona, qui destaca que "d'aquesta manera, es compleix amb la legislació vigent en l'ús d'aquest aparell". Els voluntaris del cos estan dirigits durant tota la sessió per la doctora Francisca Agustí Layunta, en representació de la SEMICYUC, juntament amb altres professionals de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana.

  Així mateix, els participants adquireixen i refresquen coneixements sobre primers auxilis, reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica, protocols d'actuació davant víctimes, autoprotecció o obstrucció de vies aèries i també sobre el funcionament dels serveis sanitaris i d'emergències per a millorar la coordinació en les seues actuacions.

  "El curs es complementa amb altres tallers impartits pel IVASPE i el propi Ajuntament de Vila-real, a través de Protecció Civil, que vetla per garantir, ampliar i actualitzar constantment els coneixements dels seus voluntaris, amb l'objectiu que cada servei en el qual col·laboren, independentment de la situació en la qual es troben, finalitze amb èxit", indica Solsona.

  El cos de Protecció Civil de Vila-real col·labora en tots els esdeveniments multitudinaris que es realitzen a la ciutat, així com en tasques de prevenció i previsió de situacions de risc. "Per a açò, precisem d'amplis coneixements en diferents disciplines, com les sanitàries, a les quals pertany el curs que avui desenvolupem", apunta el responsable del cos, qui anuncia que pròximament s'impartiran classes d'Autoprotecció Escolar en tots els centres formatius que ho sol·liciten, que finalitzaran amb el simulacre d'una situació de risc en el propi recinte, amb la finalitat de comprovar que els diferents plans d'evacuació funcionen correctament.

  Solsona recorda que "per a poder ser voluntari de la nostra agrupació cal fer la sol·licitud corresponent a l'ajuntament i, posteriorment, el Servei Municipal guiarà al sol·licitant en l'obtenció dels coneixements necessaris". "Una vegada finalitzades les proves de personalitat podrà respondre de la forma més adequada a qualsevol problema que afecte als nostres ciutadans, convertint-se en un membre més d'un dels ens de referència per a tota la Comunitat Valenciana", conclou.

  Pujar