23 de setembre de 2020 23/9/20

Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 1)
  • Aquest divendres té lloc la Crida de la Festa per a donar començament a deu dies plens d'activitats per a tots els gustos i edats

Galeria de fotos
Vila-real  - MDG 2019 - Presentació Programa Festes
Vila-real - MDG 2019 - Presentació Programa Festes
MÉS FOTOS
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 2)
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 3)
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 4)
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 5)
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 6)
Vila-real s'omple de festa i tradició en honor a la Mare de Déu de Gràcia - (foto 7)

Vila-real comença a engalanar-se ja per a una de les seues festes més esperades, les de la Mare de Déu de Gràcia que ompliran d'activitat, música i festa la ciutat a partir del pròxim 30 d'agost. Tradició, fervor i germanor en una festivitat que conjuga els atractius de “un gran poble i una xicoteta ciutat” en els més de 260 actes que es desenvoluparan durant deu dies, en concret del 30 d'agost al 8 de setembre.

Així des del trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Gràcia des de la seua ermita i l'ofrena a la patrona, passant per la Trobada de Gràcies i bessons, els empedrats, la nit de la xulla, les paelles, el concurs d'allioli fins a arribar als tancaments de bous embolats i altres actes taurins així com concerts d'artistes com Fangoria o Los Secretos, la ciutat ofereix actes per a tots els gustos i edats.

Aquest dimecres ja s'ha començat a repartir el programa de festes i a muntar-se els cadafals dins del recinte taurí. Enguany destaca, com a novetat, la Fira Gastronòmica així com el 40 aniversari de la Comissió de Penyes. Tant l'Ajuntament, a través de la regidoria de Festes, com la Comissió de Penyes han preparat un programa ampli d'actes que a continuació us resumim:

Concerts

Un dels atractius d'aquestes festes i que segur atrauran molts veïns de localitats de tota Castelló són les grans cites musicals de les festes. Fangoria serà l'estrela convidada, el 30 d'agost en la plaça Llaurador i el dissabte set de setembre serà el torn dels secrets, tots dos amb accés gratuït.

La nova cita gastronòmica d'aquestes festes

La novetat gastronòmica de les festes serà sens dubte La Fira gastronòmica que tindrà lloc en l'avinguda de la Murà. Es tracta d'un nou esdeveniment que pretén unir les antigues fondes de la tapa i el vi: “És un concepte més gastronòmic i el fem en aquesta ubicació perquè estiga en ple centre”; ha explicat a elperiodic.com el regidor de festes, Diego Armando Vila.

L'horari, de 12.00 a 1.00 h entre setmana i de 9.00 a 1.00 els caps de setmana.

40 aniversari de la Comissió de Penyes

Enguany es commemora a més el l 40é aniversari de la Comissió de Penyes i, amb elles, de la popularització de les festes patronals. “Hem volgut presentar el tradicional llibret en una de les comissions fundadores, en el casal Morapio, per a donar-los protagonisme”, ha explicat el regidor de Festes.

I, encara que durant les festes no es farà cap acte específic per a celebrar l'aniversari, sí que es farà a principis d'octubre en el tradicional acte que organitzen les penyes per a entregar premis relacionats amb les festes.

Bous

Els actes taurins tampoc faltaran en aquestes festes. En total s'exhibiran huit bous salvatges. Hauran també embolats a partir de les 23.00 i entrades de bous i vaquetes.

Descàrrega el programa de festes

El programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia, que començarà a repartir-se en mà entre el dimecres i el dijous a la Casa de la Festa i ja està disponible, també en l'app Vila-real. Ací pots veure els actes per dies en unes setmanes plenes d'activitat.

“Conjuguem la tradició d'un gran poble i els actes més grans d'una xicoteta ciutat. Tenim moltes coses de poble que ens uneixen en la tradició”, explica Diego Armando Vila, qui convida a veïns de Vila-real i d'altres pobles a sumar-se a la festes de la Mare de Déu de Gràcia.

La metxa s'encén aquest divendres amb la Crida de la Festa a les 20.30 hores. David Garcia, president de la Comissió de Penyes, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta cita tan especial en la Fira Gastronòmica.

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019Entrar en el especial
Pujar