18 de setembre de 2020 18/9/20

Els III PREMIS FUNDACIÓN FLORS es lliuraran el proper dia 5 de juny a Vila-real

  • Es tracta d’uns guardons que, amb caràcter anual, atorga el centre educatiu a alumnes, persones i entitats rellevants durant 2019

El Centre Concertat Fundación Flors de Vila-real celebra el pròxim dia 5 de juny l'acte de lliurament dels PREMIS FUNDACIÓN FLORS a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real, a les 19.00 hores.

Aquests premis naixen amb la voluntat de fer visible l’esforç d’actuals i antics alumnes que ara passegen el nom del Centre com a grans ambaixadors així com al personal que actualment hi treballa a diari per fer créixer el centre educatiu. Com a novetat, enguany també es distingirà a tres empreses i entitats locals que col·laboren activament amb els tres Cicles Formatius que s’imparteixen al Centre.

Aquesta idea va sorgir, segons Hèctor Pérez, organitzador de l'esdeveniment i director d’administració de Fundación Flors, "perquè el nostre Centre es caracteritza pels seus orígens humils i per l'alt nivell acadèmic dels seus alumnes. Estem satisfets que així siga i per això volem mostrar-los una xicoteta part de la gran feina que es fa i la motivació dels qui la porten a terme. A més, volem que els nostres alumnes estiguen contents i animen els que vénen darrere d’ells a esforçar-se com ells ho han fet”.

A Fundación Flors ha hagut molts canvis en pocs anys motivats sempre per la Direcció Educativa del Centre i pels mateixos professors. "Volem estar segurs d'oferir al nostre alumnat totes les ferramentes perquè reben la millor formació i més connectada amb la realitat social ", destaca l'organitzador de l'acte Hèctor Pérez.

Els premiats aquest any seran els alumnes reconeguts per altres entitats i ara també pel propi centre:

● Noelia Mingol Moreno, Alejandro López Ruíz i Pau Fernández Rubert (2n ESO), guanyadors de la I edició de Vilabot a Vila-real en modalitat Camp de Futbol.

En Primària, recolliran el seu diploma honorífic 12 alumnes, guanyadors en ambdues modalitats de la I edició del concurs de Robòtica Educativa Vilabot:

●  Pau López Ruíz

● Gorka Goñi Pineda

● Borja Sánchez Moreno

● Sergi García Aparici

● Vanessa Estefanía Stan

● Lucía Ionela Enache

●  David Ventura López

●  Carlos Serrano Almela

●  Lucía Wang Zhu

●  Sofía Cozmina Ciupa Marghescu

●  Aroa Pla García

●  Nacho Ávila Carmona

El centre FUNDACIÓN FLORS també distingeix enguany el que va ser intendent general de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, qui fou antic alumne del Centre i, a finals de 2018, esdevingué comissari principal de la Policia Local de Castelló.

A més, es durà a terme el reconeixement públic per a personal del Centre i que respon a l’agraïment de la Fundación Flors a la implicació que tots els mestres, professors i personal del Centre demostren any rere any. En aquesta edició, el guardó correspondrà al professor Toni García, encarregat de l’organització del I Concurs de Robòtica Educativa de Vila-real, Vilabot, i que, amb la resta de membres del Departament de Tecnologia i Informàtica, ha fet possible que Fundació Flors siga un Centre de referència pel que fa a la programació i la robòtica educativa.

També rebra un guardó l’alumna de Gestió Administrativa Sara Gómez pel seu excel·lent rendiment acadèmic. D’altra banda Fundación Flors distingirà l’associació Pintando el Camino en Rosa-Aspanion, que rebrà d’aquesta manera el reconeixement a la tasca que realitza per tal d’ajudar les famílies de xiquets amb càncer i també per la seua disposició a col·laborar amb el centre educatiu. Aquest guardó és una aposta solidària de Fundación Flors que pretén consolidar-se en el temps, tot premiant cada any una entitat que treballe pel bé comú des de Vila-real.

Finalment, completarà la terna de premiats un reconeixement a les empreses que col.laboren amb el desenvolupament dels Cicles Formatius de Gestió Administrativa, Activitats Comercials i Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. La Formació Professional compleix 50 anys en el proper curs 2019-2020 donat que Fundació Flors va ser el segon centre de la província i el primer de la localitat a oferir aquests estudis.

Així, durant el curs 2018-2019 han estat possibles les pràctiques laborals, els programes de Formació Professional Dual i els de Formació al Centre de Treball (FCT) gràcies a desenes d’empreses locals i provincials. En aquest cas, val a dir que el Centre educatiu proporciona als alumnes el contacte amb les empreses o entitats on han de realitzar les 380 hores de pràctiques del Cicle Formatiu; aquestes, de caràcter local, són les que s’ha decidit distingir enguany:

● Gestió Administrativa: UCOVI (Unió de Comerç de Vila-real)

● Activitats Comercials: Deportes EVA

●  Instal·lacions Elèctriques I Automàtiques: ElecVila

Concert de Primavera per a l’acte de lliurament dels III Premis Fundación Flors

Per a l'acte de lliurament de premis, el Cor de Primària de Fundación Flors oferirà als assistents el tradicional Concert de Primavera en el que  32 xiquets i xiquetes interpretaran un repertori amb el què delectar els assistents.

Durant l’esdeveniment també es comentaran i projectaran imatges de les novetats que ha incorporat el Centre darrerament, com ara l’organització del I Concurs de Robòtica Educativa de Vila-real, Vilabot; el treball com a centre plurilingüe amb l’adhesió al porfolio europeo de lenguas; els continguts curriculars de música i robòtica per a infants; els cors de Primària i Secundària, l’hort ecològica; la participació en lligues de debat; els projectes de mediació a les aules;  els programes de robòtica per a tots els alumnes des dels 3 anys (el Centre és pioner provincial) o d’altres iniciatives que han fet de Fundación Flors un centre referent en educació infantil, primària, secundària i de cicles formatius.

Com a curiositat l'organitzador de l'acte destaca que "les estatuetes per als premiats han estat elaborades pels mateixos alumnes d'ESO del Centre amb una impressora 3D i seran els mateixos alumnes de Cicles Formatius de Comerç qui s'encarregaran d'acomodar i atendre el públic assistent”.

Es recorda que per tal d’assistir a aquest acte caldrà invitació. Aquesta es podrà solicitar al Centre educatiu. Un esdeveniment que està obert a tots els membres de la comunitat educativa: alumnat, personal docent i P.A.S, famílies i amics de la Fundación Flors al llarg dels seus anys d’història.

Pujar