2 de desembre de 2020 2/12/20

La Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló conclou la seua primera campanya conjunta de prevenció d'alcohol i drogues al volant amb 1.402 controls i 70 infraccions

    La Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló, formada pels cossos municipals de Vila-real, Castelló, Benicàssim, Borriana, Almassora, Borriol i Orpesa, acaba de concloure la primera campanya conjunta que entre els dies 22 i 28 de juny ha desenvolupat en aquests municipis controls preventius del consum d'alcohol i drogues al volant. En total han sigut 1.402 els controls realitzats -1.091 a homes i 311 a dones, amb una edat mitjana de 40 anys-, en els quals s'han detectat 70 infraccions. Els agents desplegats en aquests municipis han notificat 45 administratives per consum d'alcohol i 11 en l'àmbit penal pel mateix motiu. Així mateix, s'han detectat tres infraccions penals per negar-se a sotmetre's a les proves i 11 de caràcter administratiu per drogues (sis de cocaïna i cinc de cànnabis).

    La campanya de prevenció del consum d'alcohol i drogues és la primera de moltes que, sota el paraigua de l'Agència de Seguretat i Emergències, permetran optimitzar recursos i millorar el servei a la ciutadania. L'elecció d'aquesta campanya per a iniciar l'activitat de la Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló respon a la constatació que l'augment dels controls preventius afavoreix el canvi de comportament en la ciutadania i redueix el percentatge de positius en els controls. No obstant açò, el consum d'alcohol i drogues segueix sent el segon factor de risc al volant, per darrere tan sols de la velocitat de conducció. Sota aquesta premissa, les set policies locals han intensificat els controls en les respectives xarxes viàries, particularment en els punts de major sinistralitat en diversos horaris.

    Pujar